marți, 19 februarie 2013

Senatorul Valer Marian catre presedintele PSD, Victor Ponta

Scrisoare deschisă
 
Domnule Președinte Victor Ponta, 
 
Cu respectul și loialitatea pe care vi le port încă, având în vedere că de o vreme nu-mi mai răspundeți la telefon și mă evitați la întrunirile de partid, vă transmit prin această scrisoare deschisă câteva constatări împărtășite de mai mulți camarazi de partid, pe care vă rog să le receptați și interpretați constructiv, acum când vă aflați pe culmile puterii și gloriei politice :
Constituția României și Codul Electoral au ajuns pe mâna unor repetenți și a unor juriști fabricați la fără frecvență sau de la distanță în facultăți obscure de drept.
Reforma administrativ-teritorială a țării a ajuns pe mâna unui căpitan de județ.
Partidul este pe cale să ajungă pe mâna junilor turciți de la Rin Grand Hotel.
Fostul președinte Ion Iliescu este marginalizat, ignorat și chiar persiflat, fostul președinte Adrian Năstase a fost abandonat, iar fostul președinte Mircea Geoană este ostracizat.
Au fost lăsați deoparte și alți oameni de valoare care au servit partidul, precum Ecaterina Andronescu, Ioan Mircea Pașcu, Alexandru Athanasiu, Vasile Pușcaș, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea, ș.a.
Au fost uitați și neglijați oameni simbol ai rezistenței antibăsiste, precum jurnalistul Ovidiu Ohanesian, locotenentul MApN Gheorghe Alexandru, colonelul SIE Ionel Dragomir, angajatul TVR Adrian Sobaru, ș.a.  
Au fost însă repuse în drepturi slugi ale regimului Băsescu ca generalii Gabriel Oprea (vicepremier), Anghel Andreescu – Ologu (prim-adjunct al ministrului de interne) și Ilie Botoș (la Cancelaria Primului Ministru).
Liderii UDMR au mai nou mai mare crezare la București decât reprezentanții românilor din Transilvania.  În guvernul USL și în agențiile guvernamentale există mai mulți reprezentanți ai UDMR decât ai românilor din Transilvania, care nu sunt reprezentați corespunzător nici în principalele comisii parlamentare, inclusiv în Comisia pentru revizuirea Constituției și în Comisia pentru Codul Electoral.
Am fost alături de dumneavoastră în bătăliile cu principalii lachei ai inamicului și pericolului social și național Traian Băsescu : fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, fostul ministru al Administrației și Internelor, Traian Igaș, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și al Turismului, Elena Udrea, ș.a.
Personal și singular am continuat lupta împotriva pretorienilor lui Băsescu : șeful SPP, generalul Alexandru Burian, șeful STS, generalul Marcel Opriș, președinții ANI, Cătălin Macovei și Horia Georgescu, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, procurorul general al României, Laura Codruța Koveși, procurorul șef al DNA, Daniel Morar și primul adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea ( șeful de facto al principalului serviciu secret al țării, în fruntea căruia este numit nașul dumneavoastră George Maior).   
Regret că v-am supărat pentru devoalarea generalului Coldea (câinele cel mai rău și mai credincios al lui Băsescu), pentru care nașul Maior v-a cerut capul meu politic. ( Pretendentul și apoi pretendenta pe care i-ați preferat și i-ați încurajat la Satu Mare au mărturisit totul).    
Am decis  să vă scriu pentru că nu mai am nimic de câștigat sau de pierdut în această lume, din care vreau să plec precum am intrat : cu capul sus !
 
Cu mult respect și cu puțină amărăciune, încă al dumneavoastră loial    
 
Senator Valer Marian
Președintele Organizației Județene Satu Mare a PSD
Membru al Comitetului Executiv Național al PSD
 
P.S. Ca fost procuror care am participat după Revoluție la anchetarea unor lachei sau pretorieni ai lui Ceaușescu, inclusiv la anchetarea fiului său Nicu (alintat Prințișorul), vă recomand din suflet să nu vă lăsați amăgit de vrăjile și mrejele puterii și gloriei efemere. Fără înțelepciune și bună credință, puterea nu valorează nimic. Aștept un răspuns urgent și înțelept din partea Dvs. În rest, sunt pregătit pentru orice luptă.

81 de comentarii:

  1. NICI SA FIE ADEVARAT NU VA MAI CRED O IOTA, MINCINOSILOR SI BLESTEMATILOR DE ORIUNDE A-TI FI.
    "Nu poti ingenunchia un popor deprins sa se tarasca!", iar "o natie resemnata, este doar o populatie".
    "DORMI ROMÂNE, DORMI ÎN PACE, ROMÂNIA PRAF SE FACE!"
    Am avut rabdare azi noapte sa-l urmaresc pe Ponta. Domnilor, ceva s-a schimbat - incepe sa semene din ce in ce mai mult cu Boc. Nu stiu ce s-a intamplat dar nu-i bine deloc. Cu toate intentiile mele pasnice cred ca e musai sa-i plesnim oleaca, sa se trezeasca. DEJA CREDE CA ESTE MAI IUBIT DECAT CEAUSESCU, SI VAI CE AMAR SE INSEALA. CREDE CA DACA LUPTA MAI VARTOS DECAT MARIONETA DE EMIL BOC , NU VA FI ARUNCAT PESTE BORD DE CATRE "COABITANT". ESTE MULT PREA PROST SI INGAMFAT PENTRU VARSTA LUI. ESTE UN ADEVARAT EXPERT IN "TRANCAFLEANCA"

    RăspundețiȘtergere
  2. ELIMINATI LICHELELE POLITICE; CARE? TOTI. NOI MILITARII NU MAI SUNTEM LA ORDIN; IN ROMANIA SE IAU DREPTURILE CA SI INTERLOPII; CU TAIATUL JUGULAREI! PE EI!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este incredibil ce mod de gandire/tipar mental si ce limbaj poate sa utilizeze un senator al Romaniei.

    Cuma s-a luptat "saracul" de unul singur cu "pretorienii" si ce viteaz si voinic a fost el.

    Numai vorbe, atat si nimic mai mult.

    Pe cand efecte concrete domnule senator?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca este totusi real ce insira tipul ce mai zici?

      Ștergere
  4. Subscriu la ce s-a scris, Cu asemenea gadire si comportament ,Ponta nu ajunge departe. L-am votat ca sa scap de pdl-isti si de basescu cu intreaga sa liota.Ponta si prietenul sau Antonescu ne-au pus pe drumuri la referendum si au esuat lamentabil Au demonstrat ca nu pot fi adevarati barbati de stat in care poporul sa aiba incredere.Trebuie sa se sfarseasca aducerea juristilor si profesorilor de istorie la conducerea tarii Nu poti gandi pozitiv cu capul altuia, indiferent cati consilieri ai.
    Ne trebuie conducatori care sa lupte ptr. interesele populatiei, nu ale lor personale, ale rudelor sau prietenilor. Cand ma gandesc cat rau a facut acest oprea in fruntea armatei,ma apuca regretul ca am votat usl-ul. Vor mai veni alegeri si-mi doresc sa fiu sanatos, sa mai votez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare se vor mai naste ,,ADEVARATI BARBATI DE STAT"?.Actualii sunt niste privitori, diletanti, grandomani, neica nimeni, pupincuristi, incurca lumea, slugi, analfabeti, parveniti, profitori, tradatori, vanzatori, caractere ieftine, labile, mincinosi, impostori, corupti, spioni,etc. CINSTE LOR!

      Ștergere
  5. Valer Marian are dreptate. Exemplele date de el sunt modeste pe langa ce se intampla in realitate!Acest om, Valer Marian, cand altii se ascundeau in turma de partid, a fost o VOCE, omul si-a spus clar cuvantul si s-a luat de gat cu multi ciocoi! In loc sa va dati la omul acesta, ar trebui sustinut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am acelesi cuvinte de bine pentru senatorul VM

      Ștergere
  6. Aseara, tarziu, singura televiziune care si-a propus sa discute despre pensile pensionarilor militari a fost, tot Realitatea-Tv. Ramasa in memoria-i complexa de jurnalista de succes cu singurul exemplu cu care ne-a exasperat, cel cu maistrul si generalul, realizatoarea profitand si de prezenta anuntata a premierului, ne anunta periodic intentiile editoriale. Noi impricinatii ne-am asezat in asteptare, pe o parte, pe alta, pe fotoliu, in pat, nu conteaza. Si am asteptat bine… de la 21,30 la 23,30 h ! A venit intr-adevar premierul , dar subiectul CFR-Marfa a fost de departe mai important. Despre pensii vreo 30 de secunde, premierul nu accepta si nu poate decat o “singura bomba “ pe zi sa proceseze. Una peste alta, celor cu afectiuni cardio-vasculare le-a fost necesara pastiluta cu Aspenter, altfel inimioara dadea sa doara. In rezumat, ramane cum ne-a anuntat doamna ministru Campeanu. Mai exact odata cu auditul, toate pensile militare vor fi “recalculate”, nu numai celor 26000, care , am aflat de la premier au procese in instante pe rol. Se pare ca am scapat frati rezervisti de nebunie !? Putem sa rasuflam usurati. Ar fi o problema mica !? Baza de calcul a pensiei. Dupa care lege s-ar face !? Aia veche, asta noua cu punct pensie, sau o alta si mai noua care se gandeste a fi reparatorie!? Cel mai probabil in lipsa de timp dupa asta, trecuta prin parlament de Boc-Anastase !!
    Sa rezumam deci. Unu. Sindicatul isi merita “D” din sigla, asta pentru-ca unii se gandeau sa-l scoata si sa ramana SCMRR Doi. Poate pensile vor fi calculate “relativ” corect, dupa ani, activitate, grad, functie, conditii sau cum se spune acum: “grupe de munca”, solde, gradatii, puncte, dupa tot. Fara UNPR, fara ANCMRR, fara parti-pris-uri, gaselnite, favoriti.
    Doamne ajuta !!
    Dupa, sper sa nu mai fie nemultumiti, daca vor mai fi, sindicatul pe care-l consider necesar orice ar fi, tot ne-ar putea ajuta. !? Sa ne gasim case de odihna si tratament ieftine, bune, in reteaua inca militara, alea care or mai fi !?
    Acum un adevar sau... SILOGÍSM, silogisme, s. n. Raționament deductiv care conține trei judecăți legate între ele astfel încât cea de-a treia judecată, care reprezintă o concluzie, se deduce din cea dintâi prin intermediul celei de-a doua. – Din fr. syllogisme, lat. syllogismus.

    In filiala din oraselul meu sunt rezervisti din MAI si MJ. Militari cred unul sau doi. Acesta este prima judecata. Al doua judecata este numarul mic. Cred ca vreo 26, daca au mai ramas si astia !?
    Al treia judecata care implineste definitia silogismului este urmatoarea;
    La un miting al SCMD-ului din Bucuresti unde am ajuns prin resurse proprii, pe drum, eu pensionar militar am intrebat companionii de drum; „ati pierdut la pensie ?” Cel din MJ, colonel, a spus nu, celalalt din MAI, tot colonel, a spus tot nu. Eu la timpul acela pierdusem dupa cea de doua decizie primita prin aprilie-mai, deci dupa cea din ian. 2011 injumatatita, vreo 350 de lei. Am remarcat ca sunt singurul indreptatit sa „mitingesc”, si am intrebat :pentru ce mergeti voi !? Raspunsul a fost minunat. Voi actionati, noi profitam si asteptam rezultatele !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DESI AM FOST UN CRITIC CONSTANT LA ADRESA D-LUI DOGARU, DUPA PRESTATIA SA DIN DATA DE 19.02.2013 DE LA MAI MULTE TELEVIZIUNI MA VAD NEVOIT SA-MI RECONSIDER POZITIA FATA DE DOMNIA SA. S-A LUPTAT CU O TURMA DE ZIARISTI SATUI SI IMBUIBATI PENTRU CARE DRAMA MILITARILOR CU PENSII FURATE A CONSTITUIT DOAR UN SUBIECT DE BARFA.DACA PENSIONARII AU AJUNS IN PRESA IN POSTURA DE A COMENTA CINE SI CAT ARE PENSIE, SA SUPORTAM COMPARATII CU ALTE CATEGORII SOCIALE, INSEAMNA CA AM AJUNS CU TOTII JOS DE TOT. DEASEMENEA A AVUT O PRESTATIE DE NOTA 10 SI D-L GENERAL CHELARU CARE LE-A EXPLICAT "FAZANITELOR" DE LA RTV CU SE SE MANANCA ARMATA.REZULTATUL FINAL A FOST ZERO DESI DL. DOGARU A REPETAT DE 20 DE ORI CA SINGURA SOLUTIE ESTE DOAR OUG CU REVENIREA LA CUANTUMUM DIN 2010.
      DOMNULE DODARU, CA LEADER AL SMCD TREBUIE SA CONSTATATI SI SA VA CONVINGETI CA DUSMANUL NU MAI ESTE BOC, ANASTASE SI NICI CHIAR OPREA. DUSMANUL COMUN ESTE DOAR PONTA SI DOAR PONTA.EL ESTE MINCINOSUL CARE DE 8 LUNI NE TOT AMANA SI MINTE DESI S-A FOLOSIT DE NOI SI A AVUT LINISTE.
      DOMNULE DOGARU!! APLICATI SOLUTIA "GRECIA "SAU MAI NOUA CEA DIN BULGARIA. ASTIA NU STIU DECAT DE BATA SI CNN. SA AFLE EUROPA CA ROMANIA ESTE VIE SI POPULATA DE OAMENI SI NU DE MARIONETE!!

      Ștergere
    2. Si eu achiesez la cele spuse de dvs. Alta sinteza mai buna a ultimelor 24 de ore si de intentii nu poate fi; si solutiile (dealtfel nedorite) astea sunt si pentru ca sunt cel , contestat de unii manuitori de "dialog pe paine", cu protestul iminent, reiterez ca ASTA trebuie sa facem drept raspuns la acesta crasa IGNORANTA. Cum poti sa afirmi, ca jurist si prim ministru ca un lucru dobandit ilegal nu trebuie reparat? Pai nu este folos necuvenit si trebuie repus in situatia anterioara de legalitate intai si apoi stabilite raspunderi; Deabia au asteptat sa preia gogorita cu saracii privilegiati(ca si cum noi nu am sti ca daca au dobandit legal aceste drepturi nu sunt in pericol)si ne abandoneze pe noi diminuatii, facandu-se toti (cu mici exceptii)filozofii ca nu au auzit de drepturile legal castigate si legislatia aferenta, UNICUL TEMEI JURIDIC REPARATORIU si deblocarii "bombei pensiilor" Dar asa mare e nasul din suflet incat si principiile de drept palesc!

      Ștergere
    3. Nu trebuie sa ne lasam urgenta zero este o ordonanta reparatorie pentru revenirea in cuantum la 2010 a celor care au PIERDUT . Si apoi alta lege a pensiilor cand o fi

      Ștergere
    4. Domnul Mandu se întreabă retoric de ce nu mai vrea conducerea USL SA DEA ORDONANŢA ASA CUM A PROMIS. RĂSPUNSUL L-A DAT ANTONESCU VINERI, CÂND A SPUS DE CE ÎL VREA AFARĂ PE CHILIMAN: PENTRU IMENSA CONTRIBUŢIE A LUI DOGARU LA subminarea USL la Referendum, când a venit pe postul B1Tv cu o hârtie semnată pe scara maşinii cu Ponta, Constantin şi Chiţoiu, hârtie care prezenta acceptul de a purta discuţii, la care a adăugat toate cererile lui care mai de care mai aberante. ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE NICI PONTA NICI ANTONESCU NU MAI VOR SĂ ACORDE SPRIJINUL LOR SINDICALIŞTILOR MILITARI, ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE NIMENI NU MAI NEGOCIAZĂ SAU DISCUTĂ CU DOGARU ŞI CÂND AUD DE SINDICATUL LUI, ÎNCHID UŞILE ŞI DAU DRUMUL LA CÂINI. Acum să nu credem că domnii din conducerea USL nu au visat până atunci decât pensii militare. În nici un caz nu trebuie să ne amăgim cu asta, dar gestul parşiv al lui Dogaru care a făcut în acest fel nu doar jocul lui Chiliman în lupta sa împotriva lui Antonescu ci şi pe al lui Băsescu împotriva ţării punând şi el o cărămidă, alături de Macovei la ostracizarea celor cel îl voiau jos pe Băsescu, a dat apă la moară, a fost ocazia dacă nu cauza ca cei din conducerea USL să întoarcă spatele sindicaliştilor pensionarilor militari. Aş fi crezut că a fost o greşeală a lui Dogaru chestia cu semnăturile, dacă istoria nu s-ar fi repetat cu o zi înainte de venirea lui Gordon în ţară când Dogaru a ameninţat că dacă USL nu îl bagă în seamă creează haos şi îndeamnă la nesupunere civică, iar apoi când a trimis scrisoarea de ameninţare şi intimidare pe adresa CCR scrisoare care a fost folosită apoi într-o plângere a CCR la Comisia de la Viena, plângere amintită şi în raportul MCV. Iată deci de ce actuala guvernare când aude de „oamenii lui Dogaru” ia foc. Din păcate – şi asta este un păcat pe care trebuie să şi-l asume toţi SCMD-iştii, de pe urma lui Dogaru şi a luminii în care sunt văzuţi ei prin Dogaru, trag toţi rezerviştii indiferent că sunt sau nu sindicalişti.

      Ștergere
    5. Lovitura de stat? Ce prostie ...
      Ce spui tu este ceea ce vrea sa ne faca sa credem Basescu, Macovei, alti ilustri pedelisti, Ponta et Co. Realitatea este in fapt cea descrisa de Col Dogaru pe blogul sau. Citeste articolul "Goebbels, DNA, premiile Academiei Romane si eliberarea lui Adrian Nastase".
      Iar chestia cu amenintarea si cu Gordon, este iarasi o facatura de partid si de stat basist. Da-ne si noua sursa, textul, ca sa nu murim prosti.
      Citeste, pe urma mai discutam.
      Col. ret Marius Avram

      Ștergere
  7. Deci sa recapitulam:
    - Maior cel de la SRI este nas,
    - Oprea, cel cu UNPR-ul este tot nas de copii.
    Ma intreb cine-o mai fi !? Este greu. Acum vad altfel cuvintele spuse astazi de Pontificator, cea cu "lasati-l pe ministru in pace" si neinterventia in pensiile date. Va spun eu, astia, adica USL-isti nu rezista pana-n aprilie- mai !? Stai sa o auzi si pe ministra Campeanu !?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, este facatura desteapta a anturajului lui basescu plus serviciile; Ponta dispare ca ministru , iar antonescu dispare din sefia pnl , alianta usl se rupe, iar antonescu presedinte ciuciu, vine din spate tanti udrea la pdl, lui oprescu i se coace ceva pentru al elimina de la candidatura pentru cotroceni, antonescu sa se salveze face apel la iohanis de la sibiu, contra rebelilior de tariceanu si chiliman, blaga este pus cu botul pe labe de basel ca a avut gura proasta, atentie si pentru preda, devin periculosi geoana, diaconescu de la externe, sa vedem ce fac serviciile, magistratura, dna, ponta nu-si mai poate baga oamenii aici, deci marioneta ponta si sforarul basescu, iata ca deducem protocolul de coabitare , pe zi ce trece iese la iveala, sa vedem cine se inscauneaza in locul lui basel vom afla pana in toamna.

      Ștergere
  8. Nu cumva aveti si dumneavoastra soarta celor invocati mai sus care au fost marginalizati de noua conducere a PSD, fiind in tabara lui Geoana sincer nu regreta nimeni inlaturarea celor mentionati de dumneavoastra in scrisoare . Daca pentru dumneavoastra Hrebenciuc , Mitrea Andronescu sunt niste modele de urmat in PSD imi cam dau seama de partea cui sinteti.Va laudati ca in calitate de procuror ati contribuit la anchetarea unor lachei sau pretorieni ai lui Ceausescu inclusiv a lui Nicu Ceausescu .Pacat ca , cariera dumneavoastra sa oprit numai la aceste exemple ,nu stiam ca il aveti pe constiinta pe Nicu Ceausescu la felul cum a fost tratat in puscarie in anchete chiar aveti cu ce va lauda .Oare acum in vremurile pe care le traim nu mai avem lachei ,pretorieni sau au intrat toti in politica cum ai facut dumneata si marele conducator al PSD Ponta.Se mai lauda un cadru militar pe aici ca el le-a facut pe toate cit a fost militar ,vad ca si dumneavoastra ati luptat impotriva pretorienilor lui Basescu si ce sa vezi toti sunt bine mersi Cred ca suferiti de sindromul celor dati la o parte ,sau nebagati in seama de noua conducere a PSD .Reveniti la cariera de magistrat ca, la cite dosare complexe ati rezolvat in vechea orinduire imi dau seama ca sunteti un profesionist ..Nu va mai plingeti pe acest site ,ca ne induiosati si le avem si noi pe ale noastre si tristetea este mai mare in rindul cadrelor militare .

    RăspundețiȘtergere
  9. In ordine cronologica:intalnirea cu ambasadorul american;semnarea coabitarii;numirea lui Oprea ca vicepremier;batista pe care se straduieste sa o puna pe tambal,in cazul pensiilor militarilor,imi arata clar schimbarea de drum a domnului Ponta.Sincer va marturisesc,sunt consternat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnilor, ponta a semnat pactul cu diavolul este clar ca razbunarea beselului pe armata si politie este evidenta , sper ca nu ati uitat,, iesi afara javra ordinara" si padurea de caschete aruncate in curtea proprietarului de la cotroceni, de a ras o EUROPA INTREAGA de managementul prost al lui basescu. ,Asa ca daca nu accepta ponta nu se face nimic cu pensiile doar scrie in coabitare, ce draku suntem copii , se vede cu ochiul liber. o lungeste asa pana la calendele grecesti, dar sufa din deal mai are un plan strategic sa iasa lumea in strada dupa ce se mai impute treaba si sa poata avea motiv sa-l debarce pe PINOCHIO exact ce vrea usl sa-i faca lui basel.Asa ca ordonanta de urgenta, sedinte peste sedinte, alta lege, intruniri, comunicate, bla , bla, bla, sunt kk sau apa de ploaie.Dca nu iesim in strada si numai plecam de acolo pana nu pleaca base, ponta, oprea si toti capii servicilor nu se va intampla nimic. LA BUNA VEDERE

      Ștergere
    2. Domnul Mandu se întreabă retoric de ce nu mai vrea conducerea USL SA DEA ORDONANŢA ASA CUM A PROMIS. RĂSPUNSUL L-A DAT ANTONESCU VINERI, CÂND A SPUS DE CE ÎL VREA AFARĂ PE CHILIMAN: PENTRU IMENSA CONTRIBUŢIE A LUI DOGARU LA subminarea USL la Referendum, când a venit pe postul B1Tv cu o hârtie semnată pe scara maşinii cu Ponta, Constantin şi Chiţoiu, hârtie care prezenta acceptul de a purta discuţii, la care a adăugat toate cererile lui care mai de care mai aberante. ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE NICI PONTA NICI ANTONESCU NU MAI VOR SĂ ACORDE SPRIJINUL LOR SINDICALIŞTILOR MILITARI, ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE NIMENI NU MAI NEGOCIAZĂ SAU DISCUTĂ CU DOGARU ŞI CÂND AUD DE SINDICATUL LUI, ÎNCHID UŞILE ŞI DAU DRUMUL LA CÂINI. Acum să nu credem că domnii din conducerea USL nu au visat până atunci decât pensii militare. În nici un caz nu trebuie să ne amăgim cu asta, dar gestul parşiv al lui Dogaru care a făcut în acest fel nu doar jocul lui Chiliman în lupta sa împotriva lui Antonescu ci şi pe al lui Băsescu împotriva ţării punând şi el o cărămidă, alături de Macovei la ostracizarea celor cel îl voiau jos pe Băsescu, a dat apă la moară, a fost ocazia dacă nu cauza ca cei din conducerea USL să întoarcă spatele sindicaliştilor pensionarilor militari. Aş fi crezut că a fost o greşeală a lui Dogaru chestia cu semnăturile, dacă istoria nu s-ar fi repetat cu o zi înainte de venirea lui Gordon în ţară când Dogaru a ameninţat că dacă USL nu îl bagă în seamă creează haos şi îndeamnă la nesupunere civică, iar apoi când a trimis scrisoarea de ameninţare şi intimidare pe adresa CCR scrisoare care a fost folosită apoi într-o plângere a CCR la Comisia de la Viena, plângere amintită şi în raportul MCV. Iată deci de ce actuala guvernare când aude de „oamenii lui Dogaru” ia foc. Din păcate – şi asta este un păcat pe care trebuie să şi-l asume toţi SCMD-iştii, de pe urma lui Dogaru şi a luminii în care sunt văzuţi ei prin Dogaru, trag toţi rezerviştii indiferent că sunt sau nu sindicalişti.

      Ștergere
    3. Lovitura de stat? Ce prostie ...
      Ce spui tu este ceea ce vrea sa ne faca sa credem Basescu, Macovei, alti ilustri pedelisti, Ponta et Co. Realitatea este in fapt cea descrisa de Col Dogaru pe blogul sau. Citeste articolul "Goebbels, DNA, premiile Academiei Romane si eliberarea lui Adrian Nastase".
      Iar chestia cu amenintarea si cu Gordon, este iarasi o facatura de partid si de stat basist. Da-ne si noua sursa, textul, ca sa nu murim prosti.
      Citeste, pe urma mai discutam.
      Col. ret Marius Avram

      Ștergere
  10. Felicitari si multumiri domnului senator Valer Marian! Este printre primii oameni politici ai Romaniei care a avut bunavointa sa se aplece asupra revendicarilor unui sindicat necunoscut in 2009 - SCMD-ul. De atunci, acest om politic ne sustine continuu. Suntem pe aceeasi lungime de unda. Ca si noi, SCMD-istii, dl Valer Marian nu suporta pe dl. Oprea - campion absolut al lichelismului politic, demagogiei si hotiei!
    PLANTON SCHIMBUL 2

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trezeste-te draga coleg de suferinta. oprea este un zero.dusmanul si licheaua este ponta. identifica corect tinta.

      Ștergere
    2. Domnul Mandu se întreabă retoric de ce nu mai vrea conducerea USL SA DEA ORDONANŢA ASA CUM A PROMIS. RĂSPUNSUL L-A DAT ANTONESCU VINERI, CÂND A SPUS DE CE ÎL VREA AFARĂ PE CHILIMAN: PENTRU IMENSA CONTRIBUŢIE A LUI DOGARU LA subminarea USL la Referendum, când a venit pe postul B1Tv cu o hârtie semnată pe scara maşinii cu Ponta, Constantin şi Chiţoiu, hârtie care prezenta acceptul de a purta discuţii, la care a adăugat toate cererile lui care mai de care mai aberante. ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE NICI PONTA NICI ANTONESCU NU MAI VOR SĂ ACORDE SPRIJINUL LOR SINDICALIŞTILOR MILITARI, ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE NIMENI NU MAI NEGOCIAZĂ SAU DISCUTĂ CU DOGARU ŞI CÂND AUD DE SINDICATUL LUI, ÎNCHID UŞILE ŞI DAU DRUMUL LA CÂINI. Acum să nu credem că domnii din conducerea USL nu au visat până atunci decât pensii militare. În nici un caz nu trebuie să ne amăgim cu asta, dar gestul parşiv al lui Dogaru care a făcut în acest fel nu doar jocul lui Chiliman în lupta sa împotriva lui Antonescu ci şi pe al lui Băsescu împotriva ţării punând şi el o cărămidă, alături de Macovei la ostracizarea celor cel îl voiau jos pe Băsescu, a dat apă la moară, a fost ocazia dacă nu cauza ca cei din conducerea USL să întoarcă spatele sindicaliştilor pensionarilor militari. Aş fi crezut că a fost o greşeală a lui Dogaru chestia cu semnăturile, dacă istoria nu s-ar fi repetat cu o zi înainte de venirea lui Gordon în ţară când Dogaru a ameninţat că dacă USL nu îl bagă în seamă creează haos şi îndeamnă la nesupunere civică, iar apoi când a trimis scrisoarea de ameninţare şi intimidare pe adresa CCR scrisoare care a fost folosită apoi într-o plângere a CCR la Comisia de la Viena, plângere amintită şi în raportul MCV. Iată deci de ce actuala guvernare când aude de „oamenii lui Dogaru” ia foc. Din păcate – şi asta este un păcat pe care trebuie să şi-l asume toţi SCMD-iştii, de pe urma lui Dogaru şi a luminii în care sunt văzuţi ei prin Dogaru, trag toţi rezerviştii indiferent că sunt sau nu sindicalişti.

      Ștergere
    3. Lovitura de stat? Ce prostie ...
      Ce spui tu este ceea ce vrea sa ne faca sa credem Basescu, Macovei, alti ilustri pedelisti, Ponta et Co. Realitatea este in fapt cea descrisa de Col Dogaru pe blogul sau. Citeste articolul "Goebbels, DNA, premiile Academiei Romane si eliberarea lui Adrian Nastase".
      Iar chestia cu amenintarea si cu Gordon, este iarasi o facatura de partid si de stat basist. Da-ne si noua sursa, textul, ca sa nu murim prosti.
      Citeste, pe urma mai discutam.
      Col. ret Marius Avram

      Ștergere
  11. Nu vă înţeleg pe unii: dacă cineva acţionează independent dar în ideea noastră, fără a ne cere nouă nimic, de ce săriţi pe el? De ce-l bănuiţi de interese, care mai de care, mai oculte?
    Cei care comentaţi în acest fel, cred că faceţi parte din tabăra PARTIDULUI NOSTRU DE SUFLET!

    RăspundețiȘtergere
  12. Oameni buni,inca nu ati inteles ca singura si adevarata lustratie a lichelelor comuniste si securiste si a progeniturilor acestora o putem face doar noi,atunci cand mergem la vot?Nu ati inteles ca punctul 8 al proclamatiei de la Timisoara se poarte infaptui si pune in aplicare doar de catre noi,atunci cand mergem la vot?Vor urma referendumul pentru Constitutie,alegeri europarlamentare,alegerile pentru Presedentia Romaniei si cine stie cate altele;nu ne ramane decat sa facem ceea ce trebuie:LUSTRATIE si aplicarea punctului 8 al proclamatiei de la Timisoara,prin votul nostru!.....Cat il priveste pe acest Valer Marian-care acum plange ca i-a fost luat ciolanu -dar care ,oricum va avea o pensie de cel putin 10000 de RON(ca deh,provine din "justitie"), IGNORATIL !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce are sula cu prefectura ? IGNORATIL - corect IGNORATI-L (of, of)

      Ștergere
    2. lASA ANONIMULE CORECTURILE GRAMATICALE CA SA NU-MI DAI DE BANUIT CA ESTI ACELASI CARE TE OCUPI, SPECULAND GRESELILE ALTORA,DE CORECTITUDINE.

      Ștergere
  13. Dupa emisiunea de aseara de pe Realitatea, am tras urmatoarea concluzie:
    USL=PDL= aceeasi mizerie
    Ponta=Boc= la fel de mizerabili!
    Bine ca i-am votat!

    RăspundețiȘtergere
  14. Subscriu la ce a scris SENATORUL TARII -un adevarat ROMAN.

    OSTASI TRECE-TI PRUTUL ! PARDON -IESITI CU CURAJ SI DEMNITATE IN TARA .

    RăspundețiȘtergere
  15. Si ce, n-am mai fost la vot si referendum??? Si daca un ministru nu este vinovat de dezastrul din ministerul pe care-l conduce, de ce a mai fost impuscat Ceausescu??? Adica dreptatea pina la capat a fost pina pe 9 dec. 2012.
    Un guvern de cumetrie si atit. Tara asta nu mai scapa de politruci. Si sa mergi la vot, pe cine sa pui stampila, numai de dragul schimbarii, rotirii cadrelor??? Nu mai scapam de astia oricare ar fi ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BA DA VOM SCAPA CAND SE VA REINTRODUCE PEDEAPSA CU MOARTEA

      Ștergere
  16. NU ESTE LOC DE PESIMISM ,NE UNIM, NE VEDEM LA PROPRIU, NE CUNOASTEM SI NE ANALIZAM RAPID UNUL PE ALTUL, RESPECTUL INTRE NOI VENIND AUTOMAT PRIN CAMARADERIA DE ARME SI VIATA DE MILITAR DE CARIERA,IAR CEI IN PUTERE SI CAPABILI DE LUPTA -CU BANDITII- VOR PLECA ORGANIZAT SI INTELIGENT LA ACTIUNE PE TOT TERITORIUL SCUMPEI NOASRE PATRII - ROMANIA -.
    DE ACEEA AVEM PUTERNICE FILIALE SINDICALE IN TOATA TARA. .S-O FACEM SA LE DARDAIE CONSTIINCELE MANJITE DE FURT , MANIPULARE SI BANDITISM LA NIVEL NATIONAL.
    JOS PONTA SI OPREA !
    CAMARAZI A-TI UITAT CUM CONSTITUIAM PLUTOANELE IN UNITATI ,M.A.P.N.,M.A.I., S.A.,IN PRIMA NOASTRA ZI DE SERVICIU MILITAR ?

    RăspundețiȘtergere
  17. ASA ESTE, PRIN LASITATE SI TEAMA DE ACESTI INFRACTORI NATIONALI SI INTERNATIONALI,FERESCA-NE D-ZEU , MAI AVEM PUTIN SI NI SE VOR LUA DIN CASA FETELE SI NEVESTELE FIIND SCOASE LA MEZAT.
    CE ALTA CONCLUZIE SA TRAGI CAND NU NUMAI CUTUMELE POPORULUI ROMAN DAR SI LEGILE NEAMULUI SUNT CALCATE IN PICIOARE DE FAPTIUITORI SI INFRACTORI MARSAVI -RUDE CAOPREA,S.A., APARATE DE ACTUALA PUTERE.
    CE PUTEM FACE CAND PESTE UN BATALION DE PARLAMENTARI HRANITI DIN PENSIILE MILITARE HACUITE SI SARACIA FAMILIILOR DE ROMANI, STAU IN EXPECTATIVA SI INCA NU SI-AU TERMINAT STABILIREA LOCURILOR DE CAZARE SI A TUTUROR BENEFICIILOR ASIGURATE DE -PROSTI- PRECUM SI CACULELE DE IMBOGATIRE PE SPINAREA CELOR CINSTITI. ?
    DIN NOU IN STRADA ,SA-I FACEM SA INTELEAGA CA ROMANII NU AU VOTAT NEAPARAT U.S.L.-CI IMPOTRIVA LUI BASESCU.
    SA NU-SI UITE U.S.L.-UL ,SLOGANUL-DREPTATE PANA LA CAPAT-.ASA ZISUL PROCUROR DE CUTIE -PONTA -SA FIE F . ATENT LA TRIMITEREA REZERVISTILOR LA DREPTATEA JUDECATORILOR CARE DEJA NE-AU RESPINS IAR HONOR BANDITUL DE BASESCU A DETERMINAT PRIN P.P.E.,- C.E.D.O. SA NE RESPINGA ACTIUNILE INAINTATE.ASA CUM SPUNE ASISTATUL DOGARU CU O INTARZIERE DE NEIERTAT.
    CAMARAZI SUNT SAVARSITE INFRACTIUNI GRAVE SI CINEVA TREBUIE SA RASPUNDA. ASA SE FACE PE TOT MAPAMONDUL IN TARILE CIVILIZATE. CEI CARE VA INDEMNAM LA LUPTA SINDICALA DIN STRADA NU SUNTEM PLECATI CU PLUTA.

    PIERDEM SI ACEST PRILEJ, PUTEM SA NE AUTODESFIINTAM DIN PROPRIE INITIATIVA CA FOSTI MILITARI.

    RăspundețiȘtergere
  18. este ponta spion, ofiter acoperit sau tradator de tara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa ai niciuna din caltatile enumerate de tine anonimule, trebuie doar sa fi PROST

      Ștergere
  19. Iubeste scaunul pe care l-a visat dar pe care nu spera sa ajunga niciodata. AMINTITI-VA CE FACEA CAPORALUL ROM CU FAMILIA LUI IN PERMISIE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A ajuns pe scaunul de sus datorita lui Bombonel, ati uitat camarazilior cum l-a prezentat premierul de atunci pe acesta, cu cas politic la gura :,, Ca pe un viitor TITULESCU al politicii romanesti". Bombonel mai are un discipol pe oprea , deia sau si incuscrit.

      Ștergere
  20. Analizati cu atentie :
    A inceput sa vina pomana de la C.E.(deocamdata p.o.s.d.r.u.),Basescu doarme cu pactul sub cap,P.N.L.sta pe praf de pusca (p.s.d sunt in -situatia 2-),parlamentul rataceste ca o gaina beata cautandu-si semintele ieftine,poporul este din nou asmutit contra militarilor si indarjit indiferent de apartanenta profesionala, etnica sau religioasa,unii care au -succesuri- asigurate de vanzatorul de tara-Basescu- vor face ca in scurt timp pentru a merge din Bucurewsti la Brasov sa avem pasaport de Ungaria,teritoriul este expus rachetelor prin afacerea DEFESELU, Bihorul si alte zone este atacat pentru exploatarea gazelor de sist(GERMANIA A SPUS -VETO-).S.A. Fata de cele mebntionate .eu stiu ce sa spun ? CU STIMA,

    RăspundețiȘtergere
  21. De ce structurile rezerviștilor militari nu se înțeleg să pună de un partid care să intre în competiție la alegeri. Cred că nu numai militarii, familiile lor, dar și parte din ”societatea civilă” ar vota candidații acestui partid - oameni cu coloană vertebrală, care sunt revoltați de ce se întâmplă cu țara noastră, acum și de mai bine de două decenii. Să nu uităm că armata e în topul celor mai respectate și de încredere instituții. Dacă vrem o revigorare să nu irosim timpul degeaba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da trebuie inceput cu o miscare care sa coaguleze toate fortele care vor binele romaniei ceva de genul reconstructiei sau renasterii nationale ,. sa nu mai aud de partide de stanga de dreapta liberale taranesti etc , si asta cat mai urgent poate chiar anul acesta inainte de alegerile prezidentiale si care sa nu prinda in interiorul ei picior de comunist sau securist sau din alte partide gen barcagii , sau curve politice. Tineret este destul si capabil ,alaturi de cei cu coloana vertebrala si dreapta pot sa se afirme.

      Ștergere
  22. Sa va dea D-zeu sanatate, Ostas si Roman adevarat , DAR CRED TOTUSI CA MENIREA ARMATEI ESTE UNA IAR A POLITICII ALTA. DE MULTE ORI SANGELE OSTASILOR ROMANI S-A SCURS IN VAN IN URMA LIPSEI DE DISCERNAMANT A POLITICIENILOR SI INDIFERENTEI ACESTORA MANIFESTATE FATA DE NEAM SI TARA SUB SPECTRUL REALIZARII ALTOR INTERESE PERSONALE SAU DE GRUP.PE UNDEVA IN PERFECTA SIMILITUDINE CU PERIOADA ACTUALA PE CARE SPRE RUSINEA TUTUROR O TRAVERSAM. I-MI CER SCUZWE PENTRU ACESTE CONSIDERATII PERSONALE FACUTE LA O ORA TARZIE, DAR OSTASUL ADEVARAT INGEMANEAZA FARA EFORT ZIUA CU NOAPTEA .CU STIMA,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa dezastrul facut tarii de-a lungul a 23 de ani si perceptia gravitatii lui astazi, stiti care este semnalul din societatea civila si cum suna ? cam asa : de ce armata nu a luat puterea imediat dupa revolutie ca nu se mai intampla ce s-a intamplat cu tarisoara asta".Nu este doar o simpla afirmatie ieftina si iresponsabila, are ascuns in continutul ei elemente de dojana, de cearta, de observatie si de repros, ca parca am fost incapabili, neinteresati de soarta tarii nepasatori si lasi. A AJUNS LA ASEMENEA CUVINTE SA-MI FIE RUSINE CA MILITAR.

      Ștergere
  23. este cea mai mare teapa pe ca ne-a traso noua pensionarilor militari acest individ care pe zi cetrece devine al doilea Basescu. toata ziua sta la televizor,le stie pe toate, executa tot ceeace doreste Basescu.este un mare las.nu are nici curajul nici demnitatea unui barbat politic sa dea un raspuns transantin privinta repararii nedreptatilor facute cu pensiile militare.eu cred ca este mai periculos de cat Boc si mai avid de putere decat Basaescu.uitati-va ce expresii foloseste; eu voi face,eu il dau afara ;..aste sunt expresii folosite de cei mai nedemocratici conducatori.in loc sa faca ce a promis in campanie ,acrescut taxele,a crescut taxa de mediu,a devenit star de televiziune,se lauda cu prietenii sai europpeni la concurenta cu Basescu ,timp in care tara se duce la vale. cred ca cei din USL dar si noi trebuie sa nu mai toleram aceasta figura in fruntea tarii pt.ca ne va lua dracu de tot.

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnul procuror sau don procurator ,ca dupa cum te lansezi in bombaneli politice nu prea am inteles ce profesie ai.Eu stiam ca lebedele cinta inainte de a murii de fericire ca mergeau la Apollon.Dar ,dupa cum vad, matale bocesti ca nu te-ai putut tine in saua cailor lui Apollon care trag caruta cu...politicieni frustrati pe drumul spre locul de rasturnare de la Caracal.Cat despre, procesele politice la care ai participat, blamarea unor colegi de partid si a unor grade militare ,buni sau rai cum au fost, domnule procurator ma duce gandul ca matale ,,in principiu'' esti in afara fundamentelor de drept si ,,din principiu'' te lupti cu morile de vant in speranta ca te mai baga cineva in seama.Don,procuror tu nu vezi ca nu mai esti de capul tau.Gandirea ta nu mai functioneaza dupa postulatele geometriei in spatiu politic pesedist.Cat despre domnl Presedinte Iliescu,lasa-l domne sa-i fie cat mai lung drumul spre Apollon.Chiar daca acum ,in situatia de marginalizat, don Presedinte Iliescu scoate din cind in cand cite un marait politic si ala gajait,pana la urma va reusi sa cante fericit cantecul de lebada.Cat despre tine,iti zic ca ai facut un gest necugetat daca nu cumva este disperat .Disperat pentru ca scrisoarea matale ai scos-o la uscat pe culmea publica,pentru a-ti justifica ,probabil,locsorul matale pe care Ponta ti-l pregateste pe faras pentru a te arunca prin expresia binecunoscuta,,mai lasa-ne domne in pace''.Si,necugetat ca iti grabesti plecarea de la putere in mrejele careia tu te-ai zbatut si acum esti amagit de indoielnica ta credinta si intelepciune care acum te fac sa crezi ca strugurii sunt acrii si puterea nu valoreaza nimic.Don procurator,eu ce sa-ti zic.Daca matale l-ai judecat pe Nicusor al carui ,,renume'' de Printisor nu era un alint,ci mai degraba o porecla de beizadea, bascalioasa,eu dupa cum vad ca bate briza prin PSD,te-as sfatui sa te grabesti sa te retragi,ca deocamdata pensia voastra a justitiarilor nu este atinsa d e virusul contributibitatii.Si mai este un avantaj.Dumneata ai luptat cu pretorienii lui Ceausescu,ai rasucit cutitul in burta Printisorului .Asta dupa ce ti-a luat-o altul inainte.Acum si matale ca justitiar si justitiabilul ,,necunoscut'' cu shish si ,,nestiut'' de justitie trebuie sa va bucurati in liniste de pensie si avantajele de revolutionar,cu constiinta impacata.Va recomand sa samanati in spatele casei cite un razor de ceapa si sa nu fiti surprinsi daca va rasari varza de Bruxelles

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-o crezi mataluta ca nea iliescu este marginalizat si doar scoate cate un marait, el se ocupa de treburi si mai interesante cum ar fi vizite inopinate la institutul de meteorologie, ca doar apartine de apele romane, unde traseaza sarcini de afaceri personalului angajat si asteapta foloase prin ongeurile sale si ale acolitilor , cum era sa moara ,,sarac si cinstit".

      Ștergere
  25. Voi papagalilor nu intelegeti un lucru clar: in vigoare este o lege care a avantajat peste 80% din rezervisti iar legea in cauza a fost declarata la vremea ei foarte constitutionala. Si este un lucru foarte bun ca au crescut pensiile militarilor . E ingrozitor sa auzi un politruc mameluc si chiar un fost ministru al ap. spunand ca prin noua lege statul plateste in plus 250.000 lei luar( apoi s-a spus ca 500.000 euro lunar) .Mamelucilor, ce inseamna 500.000 euro lunar? Inseamna 6 milioane de euro anual.Oare chiar asa ati ajuns haladitilor? Sefii vostri mult iubiti si stimati sa se vaiete ca statul roman este pagubit prin cresterea pensiilor voastre cu 6 milioane euro anual? Cu niste bani de buzunar pentru niste grei in domeniul fotbalului ! Atat meritati voi? Si asta meritati? Luptati in mod onorabil pentru interesele voastre caci aveti dreptate. Nu sprijiniti interesele smecherilor care in dec 2010 aveau pensii nesimtite de peste 10.000 lei.Nu sprijiniti interesele celor care cumulau pensia grasa cu salariul de la stat , ramanand pe aceeasi functie, in acelasi loc de munca dupa iesirea la pensie !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iata iti postez ceva de la un papagal:
      "Dobriţoiu: Procesul de recalculare a pensiilor s-a făcut cu mari greșeli

      Senatorul PNL Corneliu Dobriţoiu a declarat marţi la Senat că auditul pentru pensiile militare a fost necesar întrucât procesul de recalculare a scos la iveală “greşeli mari”, lucrându-se foate repede și “neprofesionist”.
      Potrivit lui Dobriţoiu, în urma recalculării pensiilor au fost cazuri în care subofiţerii aveau pensii mai mari chiar decât ale unor generali, lucru neîntâlnit în nicio ţară.
      “Subofiţerii aveau pensii mai mari decât generalii. În urma procesului de auditare a reieşit faptul că s-a lucrat foarte repede, neprofesionist, sunt greşeli mari. Cu alte cuvinte, statul trebuie să plătească o sumă care excede 200.000 de lei, pe de o parte. Pe de altă parte, în urma procesului de auditare a rezultat faptul că vreo câteva mii bune de dosare nu au fost procesate iar procesul a fost declarat închis în baza legii. Acestea sunt indicii serioase că acolo s-a întâmplat ceva neplăcut. Am constatat că bugetul de achiziţii al MApN se îndreaptă către alte zone, ceea ce a generat şi generează serioase lacune privind creşterea capacităţii operaţionale în calitate de aliat al NATO, cu responsabilităţi deosebite. Sunt contribuţii care merg în baza legii la pilonul de pensii private obligatoriu 30% şi acest proces este în creştere. 70% au mers către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Mie mi-a generat impresia că tendinţa a fost să crească pensiile ca aceste donaţii să fie cât mai generoase”, a declarat senatorul PNL.
      Dobriţoiu a precizat că cei ce se fac responsabili de această situație vor fi identificați de organele abilitate ale statului şi că aceste lucruri s-au petrecut “în mandatul ministrului pe timpul căruia s-a derulat procesul de recalculare a pensiilor militare”. Întrebat dacă se referă la fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea, Dobriţoiu a răspuns afirmativ."
      http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8782632758560751412#editor/target=post;postID=5679990076645485972

      Ștergere
    2. Domnu Dobritoiu,acum face o lobare pentru a trimite mingea in aer,fraierii stau cu gura cascata si asteapta para malaiata cu revenirea aparenta la trecuta lege a pensiilor militare.Legea aceasta, care are la baza principiul contributivitatii, este acceptata de toti oamenii politici fara deosebire.Mai ramane probabil sa se analizaze si in ce acvariu o baga.Ca au fost greseli in calculul pensiilor, si inainte ,si dupa aparitia actualei legi, nimeni nu contesta.Asa cum s-a rezolvat atunci problema si acum se poate rezolva fara incrancenari.O concluzie trasa dupa ultimele declaratii ale guvernantilor,inclusiv a lui don Dobritoiu pe care functia il face guvernant. ;Actuala lege a pensiilor ,avand la baza principiul contributivitatii, ramane valabila,Calculelele gresite se vor corecta prin verificari ale contestatiilor sustinute de documente.Abuzurile,falsurile,ilegalitatile vor fi sanctionate.Daca domnu Oprea a participat cu pixul in mana si a gresit intentionat atunci va raspunde in fata legii, acum nefiind disponibil sa raspunda injuraturilor.Cu aceasta s-a incheiat capitolul cu recalcularea.Iar chestia aceasta, scrisa de un postac,cu numarul dosarului si cuantumul pensiei ,,before and after''nu este concludenta.In acest sens impartasesc parerea postacului de la 20 feb.02,26.ca ceva este in neregula ,cauza fiind una dintre cele spuse de el.Eu zic ca manipularea Dobritoiu - Dogaru , fac si dreg, este mult mai periculoasa decat a lui Oprea care s-a supus ,smechereste ce este drept, unei decizi luata de toti ministrii din Guvern si a facut ca 90%din pensii sa creasca,deocamdata.Vom vedea ce urmeaza in urma verificarii recalcularilor.Dupa parerea mea ,,meritul'' sindicatului este de a fi provocat o dezlantuire superficiala de energie in strada, si de a crea o serie de iluzii politice in mintea unor oameni care ar trebui sa ramana apolitici si sa nu sustina un partid sau altul in functie de interesele unora sau a altora.Legile referitoare la armata si in general cele referitoare la sistemul de aparare trebuie facute cu bataie lunga si nicidecum dupa moftul si dorita ....dupa cum se scoala.

      Ștergere
    3. Am vaga impresie ca acest anonim de 23:23 ori este frustat, ori dus cu capul, ca daca te uiti de sus pana jos pe acst blog, nu vezi nici o iesire golaneasca precum a lui: ,, papagali, mameluci, haladiti,etc. BAAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIII.. magarule needucat, ti-a reprosat cineva ca ai castigat la pensie si sa ti se ia inapoi banii primiti?Nu ai sesizat nuanta fiindca ai alte preocupari golanesti de vocabular.

      Ștergere
  26. Trebuie sa fii nebun ,chiar daca ai pensia redusa ,sa sustii luarea banilor obtinuti de unii dintre noi prin cresterea legala a pensiilor care le revin prin recalculare.Un militar adevarat trebuie sa lupte atat pentru dreptul castigat de o parte dintre noi cat si pentru realizarea dreptatii pentru camarazii cu pensii diminuate. Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da aste trebuie sa fie conceptul, si ca toata lumea sa beneficieze de dreptul lui legal

      Ștergere
  27. Cred ca esti unul cu pensia crescuta, s-o mananci sanatos! Dar de ce strigi pe cei cu pensii de 10000 de lei in 2010? Si cati au fost in aceasta situatie? Frauda de "250.000 lei luar( apoi s-a spus ca 500.000 euro lunar)" este doar partial constatata in Bucuresti si Ilfov. Nu denatura adevarul, generalizand la nivelui intregii tari unde, s-a spus la timpul cuvenit, efortul este de 80 de milioane de euro anual! Daca simti vreo flacaruie pe la partea dorsala, sa stii ca te lupti cu cine nu trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  28. Strâmbăciuni în ţara guvernatorului GÂTIŢĂ
    Aţi observat că deja în cuvântul aliaţilor noştri NOI NU MAI EXISTĂM? Mă refer, desigur, la cei cu pensiile diminuate. Premierul Ponta şi ministrul Duşa au afirmat, cu subiect şi predicat, că NU SE MAI FACE NICIO RECALCULARE LA PENSII, pentru a nu se bulversa întregul sistem.
    Nu este vorba de bulversarea sistemului ci de acoperirea rapidă a ilegalităţilor CUMĂTRULUI PENAL.
    Situaţia la CSP/MApN s-a schimbat conform afirmaţiilor de ieri, conturându-se câteva noutăţi: cei cu pensiile scăzute 10% (legal sau ilegal), cei cu pensiile crescute 90% (legal sau ilegal), zeci de mii de dosare care nu au fost revizuite datorită expirării termenului legal, cercetări la Parchetul Militar, DNA, Curtea de Conturi etc. Fostul ministru Dobriţoiu, spune clar că există fraudă constatată deocamdată de 200.000 de lei iar prim ministrul şi ministrul apărării spun că nu se va recalcula nicio pensie.
    Foarte interesant dar, CUMĂTRUL PENAL, rosteşte cu seninătate una din Legile lui Murphy „Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”. Corect dar, de ce ai dat ordin ca pentru unii să crească ilegal pensiile? Dar pe noi, cei 26500, de ce ne-ai furat, de ce nu ne-ai lăsat drepturile noastre aşa cum fuseseră câştigate conform unei legi a statului român?
    Iată că am ajuns în situaţia să se facă referire că nu vor fi deranjaţi cei cărora le-au crescut legal pensiile, ceea ce este corect, dar nici cei care au obţinut drepturi prin fraudă dovedită.
    Rog pe cineva să-i explice premierului că trebuie să dea OUG de revenire a pensiilor la decembrie 2010 DOAR PENTRU CEI CĂRORA LE-AU SCĂZUT PENSIILE şi nu pentru cei cărora le-au crescut pensiile cărora, din partea mea, poate să le mai dubleze încă o dată, nu mă interesează câţi iezi fată capra vecinului, eu vreau să-mi lase capra mea în pace, chiar dacă este stearpă.
    Şi iar zic, NU SE VREA!
    Rezolvarea problemei pentru cei cu pensiile diminuate este insignifiantă pentru bugetul ţării dar, CINEVA NU VREA! Cine o fi şi de ce face acest lucru?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rog să se facă o legătură (o cercetare) între pensiile crescute fraudulos și ”accederea de bună voie și nesiliți de nimeni” în partidul cumătrului penal a celor cărora li s-a donat acest bonus baban.

      Ștergere
    2. Domnul Mandu se întreabă retoric de ce nu mai vrea conducerea USL SA DEA ORDONANŢA ASA CUM A PROMIS. RĂSPUNSUL L-A DAT ANTONESCU VINERI, CÂND A SPUS DE CE ÎL VREA AFARĂ PE CHILIMAN: PENTRU IMENSA CONTRIBUŢIE A LUI DOGARU LA subminarea USL la Referendum, când a venit pe postul B1Tv cu o hârtie semnată pe scara maşinii cu Ponta, Constantin şi Chiţoiu, hârtie care prezenta acceptul de a purta discuţii, la care a adăugat toate cererile lui care mai de care mai aberante. ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE NICI PONTA NICI ANTONESCU NU MAI VOR SĂ ACORDE SPRIJINUL LOR SINDICALIŞTILOR MILITARI, ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE NIMENI NU MAI NEGOCIAZĂ SAU DISCUTĂ CU DOGARU ŞI CÂND AUD DE SINDICATUL LUI, ÎNCHID UŞILE ŞI DAU DRUMUL LA CÂINI. Acum să nu credem că domnii din conducerea USL nu au visat până atunci decât pensii militare. În nici un caz nu trebuie să ne amăgim cu asta, dar gestul parşiv al lui Dogaru care a făcut în acest fel nu doar jocul lui Chiliman în lupta sa împotriva lui Antonescu ci şi pe al lui Băsescu împotriva ţării punând şi el o cărămidă, alături de Macovei la ostracizarea celor cel îl voiau jos pe Băsescu, a dat apă la moară, a fost ocazia dacă nu cauza ca cei din conducerea USL să întoarcă spatele sindicaliştilor pensionarilor militari. Aş fi crezut că a fost o greşeală a lui Dogaru chestia cu semnăturile, dacă istoria nu s-ar fi repetat cu o zi înainte de venirea lui Gordon în ţară când Dogaru a ameninţat că dacă USL nu îl bagă în seamă creează haos şi îndeamnă la nesupunere civică, iar apoi când a trimis scrisoarea de ameninţare şi intimidare pe adresa CCR scrisoare care a fost folosită apoi într-o plângere a CCR la Comisia de la Viena, plângere amintită şi în raportul MCV. Iată deci de ce actuala guvernare când aude de „oamenii lui Dogaru” ia foc. Din păcate – şi asta este un păcat pe care trebuie să şi-l asume toţi SCMD-iştii, de pe urma lui Dogaru şi a luminii în care sunt văzuţi ei prin Dogaru, trag toţi rezerviştii indiferent că sunt sau nu sindicalişti.

      Ștergere
    3. Bai acesta, scrii pe toate paginile pe aici aceste prostii care ne fac sa credem ca esti pe cale de imbecilizare! Sau ai tuceva personal cu Dogaru sau cu SCMD-ul! Numai basistii nu recunosc faptul ca acel contract social incheiat de USL cu societatea civila (pe care, vrei nu vrei, deocamdata tot SCMD-ul o conduce)este un mare pas inainte pentru asanarea vietii politice in Romania!
      Pana si magistratii au inceput sa spuna aceste lucruri. Dogaru trebuie felicita ca a avut curajul sa le spuna pentru prima data.
      SCMD trebuie sa ia atitudine nu numai fata de situatia pensiilor militare, daca vrem ca in tara asta sa ne sustina opinia publica.
      Altfel suntem fiii ploii!!!!!

      Ștergere
    4. Lovitura de stat? Ce prostie ...
      Ce spui tu este ceea ce vrea sa ne faca sa credem Basescu, Macovei, alti ilustri pedelisti, Ponta et Co. Realitatea este in fapt cea descrisa de Col Dogaru pe blogul sau. Citeste articolul "Goebbels, DNA, premiile Academiei Romane si eliberarea lui Adrian Nastase".
      Iar chestia cu amenintarea si cu Gordon, este iarasi o facatura de partid si de stat basist. Da-ne si noua sursa, textul, ca sa nu murim prosti.
      Citeste, pe urma mai discutam.
      Col. ret Marius Avram

      Ștergere
  29. Dupa declaratia lui Ponta din 19.02.13, consider ca si-a pierdut demnitatea si onoarea atata timp cat isi incalca cuvantul dat fata de noi cei care am depus un juramant de credinta patriei stand cu arma in mana pentru a-i apara integritatea. De ce il baga pe Oprea la inaintare, ce sa facem cu el, ne plateste el greselile cu pensiile? daca a gresit ce mai cauta la conducerea tarii?Intr-un cuvant oameni buni, cuvintele lui Basescu ne-au ajuns din urma: NE-AU CIURUIT DE TOT!! Dar sa nu uite nimeni un lucru, noi asistatii sociali, suntem o forta si ne vom apara interesele atata timp cat vom exista, pana cand nu vor mai fi sobolani in cladirile conducerii statului. P.S. Colegul cu pensiile nesimtite, iti dau perfecta dreptate, bravo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai asta cu CIURUITUL tau, ce ai cu pensiile nesimtite care au scazut de la 55556754 1.819 1.268, de ce ma faci nesimtit pe mine. Tu vrei sa ramai cu pensia marita prin frauda si ma faci pe mine nesimtit? Este adevarat, BRAVO se spune numai la magari!

      Ștergere
    2. Ia uite ca am mai gasit si eu niste de astia cu pensii nesimtite:
      56561069 -1.530 -1.020
      54554923 -1.788 -1.321
      02551829 -2.288 -1.832
      04553800 -2.221 -1.712
      55557546 -3.569 -1.535
      08552591 -1.204 -776
      53555210 -2.130 -897
      33552799 -2.323 -1.736
      51557441 -2.216 -1.699
      51555896 -963 -405
      Mai ala cu dreptatea si cu bravo, mai bine fa propunerea sa-i spanzuram pe acesti nesimtiti cu niste franghii date gratis de izmenarul penal.

      Ștergere
    3. D-ta privesti problema in stil pur dogharian, cu dezinformare si ascunzand adevarul. Pensiile de mai sus , e clar ca e ceva cu ele....beneficiarii au vechime f mica in armata, ori sunt pensii de urmas....ori alte situatii gen...individul/a a fost avansat/a peste noapte , a stat cativa ani in armata apoi s-a privatizat etc....nu mai umblati cu minciunele.....un ofiter cu cariera completa are o pensie de peste 3500 lei, bani meritati desigur. In mod normal, un ofiter cu minimum 25 ani vechime si cu grad peste maior ar trebui sa aiba min 1000 euro net ......asta la posibilitatile Romaniei, deoarece in tarile NATO dezvoltate similarii au mii de euro si nu se supara nimeni. Dar sa fie clar , pensiile cu adevarat NESIMTITE -la nivelul Romaniei-sunt cele de peste 9.000 lei -atat cele din dec 2010 cat si cele de acum, dupa noua lege. Acestea trebuie in primul rand luate la puricat, sa vedem si noi de unde au rezultat.

      Ștergere
    4. De unde stii matale ca aceste pensii au ceva... Eu nu dezinformez si nu ascund adevarul ci, am prezentat cateva din pensiile scazute, publicate de binefacatorul tau penal, CUMATRUL. Si am prezentat doar cateva ca nu era sa le prezint pe toate cele 26500, sa muncesc vreo cateva zile ca sa-ti dovedesc tie... ce? Ce stie toata lumea? Mananca-ti pensia sanatos, impreuna cu cine vrei tu si nu te mai lua de oameni nevinovati. Nici macar nu te-am atacat cu ceva. Ai pensie marita, sa dea Dumnezeu sa ti-o mareasca si Ponta de 2-3 ori ca nu ma intereseaza. Ma acuzi ca ascund adevarul dar, nu te intrebi, detin eu vreun adevar? Esti jalnic!

      Ștergere
    5. "pensiile nesimtite sunt cele peste 9000 lei!!!!??? in Romania", dle cred ca nu sunte-ti cel care este cu capul pe linga Statia Spatiala Internationala, daca da , va astept in Kazahstan pe cosmodrom. sa intrati in timpul astronomic real din spatiul Carpato Danubiano Pontic!

      Ștergere
  30. VOI LACRIMA DE BUCURIE SI STIMA FATA DE COLEGI, DACA IN SITUATIA IN CARE VOM IESI IN STRADA VOM FI INSOTITI SI DE CEI CU PENSII MARITE ,DEMONSTRAND MISEILOR CA NU AU REUSIT SI NU VOR OBTINE DEZBINAREA NOASTRA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum ii identifici pe cei cu pensiile marite cand vor iesi in strada?

      Ștergere
    2. O sa-i rugam sa poarte la rever cuponul de pensie!...

      Ștergere
  31. Emisiunea de la realitatea TV o rusine pentru armatei. DE tot RISUL.
    Toate argumentele aduse au fost demontate de jurnalisti si alti participanti.
    Totul de factura SUBURBANA.

    RăspundețiȘtergere
  32. Daca s-a discutat si se tot discuta despre nivelul pensiilor militarilor ,trebuie sa luati cunostinta ,ca datorita unei erori PR-iste ati inteles gresit nivelul unde trebuie plasata sintagma,,pensie nesimtita''.Ma simt obligat sa aduc urmatorele precizari.Pentru un pensionar cu stagiul de cotizare complet si ani de serviciu asijderea, cuantumul pensiei pana la 1100 lei ,pensia este considerata NESIMTITA ,cuantumul pensiei pana la 2500 de lei pensia este SIMTITA,cuantumul pensiei peste 3000 de lei este considerata pensie de BUN SIMT.Acest lucru a vrut sa-l spuna Presdintele Basescu confirmat,imediat , de Premierul Boc.Restul este o manipulare ordinara a celor care au contribuit la caderea guvernului Boc.

    RăspundețiȘtergere
  33. Din categoria celor cu pensii nesimtite( NU )sunt toti senatorii si deputatii fiindca nici unul nu are pensie mai mica de 6000 lei. Nesimtitii suntem noi militarii, nu cei care stau cu bardahanurile in casa poporului facuta de noi, au umflat maturile cu delicatese la restaurantul parlamentului, dimineata, prinz si seara pe cativa lei, au dormit in scaune, s-au scobit in nas si fund, s-au uitat la filme XXX si din cand ia cand au mai si votat cu mina sus sau cu cartela altuia dupa aritmetica lui TUGUI. Iata de ce nu au pensii nesimtite si noi care le-am facut parlamentul,am construit blocuri de locuinte, care am construit fabrici si uzine, am fost la inundatii si dezapeziri, noi care am adunat roadele de pe campuri,sa aibe ce sa manance imbuibatii de astazi, care am scos carbune si petrol si cate si mai cate, suntem nesimtitii si avem pensii nesimtite.
    RUSINE SA NE FIE CA MAI AVEM CURAJUL SA RIDICAM PANA SI PRIVIREA DIN PAMANT.
    ASA NE TREBUIE!

    RăspundețiȘtergere
  34. Domnul Mandu se întreabă retoric de ce nu mai vrea conducerea USL SA DEA ORDONANŢA ASA CUM A PROMIS. RĂSPUNSUL L-A DAT ANTONESCU VINERI, CÂND A SPUS DE CE ÎL VREA AFARĂ PE CHILIMAN: PENTRU IMENSA CONTRIBUŢIE A LUI DOGARU LA subminarea USL la Referendum, când a venit pe postul B1Tv cu o hârtie semnată pe scara maşinii cu Ponta, Constantin şi Chiţoiu, hârtie care prezenta acceptul de a purta discuţii, la care a adăugat toate cererile lui care mai de care mai aberante. ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE NICI PONTA NICI ANTONESCU NU MAI VOR SĂ ACORDE SPRIJINUL LOR SINDICALIŞTILOR MILITARI, ACESTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE NIMENI NU MAI NEGOCIAZĂ SAU DISCUTĂ CU DOGARU ŞI CÂND AUD DE SINDICATUL LUI, ÎNCHID UŞILE ŞI DAU DRUMUL LA CÂINI. Acum să nu credem că domnii din conducerea USL nu au visat până atunci decât pensii militare. În nici un caz nu trebuie să ne amăgim cu asta, dar gestul parşiv al lui Dogaru care a făcut în acest fel nu doar jocul lui Chiliman în lupta sa împotriva lui Antonescu ci şi pe al lui Băsescu împotriva ţării punând şi el o cărămidă, alături de Macovei la ostracizarea celor cel îl voiau jos pe Băsescu, a dat apă la moară, a fost ocazia dacă nu cauza ca cei din conducerea USL să întoarcă spatele sindicaliştilor pensionarilor militari. Aş fi crezut că a fost o greşeală a lui Dogaru chestia cu semnăturile, dacă istoria nu s-ar fi repetat cu o zi înainte de venirea lui Gordon în ţară când Dogaru a ameninţat că dacă USL nu îl bagă în seamă creează haos şi îndeamnă la nesupunere civică, iar apoi când a trimis scrisoarea de ameninţare şi intimidare pe adresa CCR scrisoare care a fost folosită apoi într-o plângere a CCR la Comisia de la Viena, plângere amintită şi în raportul MCV. Iată deci de ce actuala guvernare când aude de „oamenii lui Dogaru” ia foc. Din păcate – şi asta este un păcat pe care trebuie să şi-l asume toţi SCMD-iştii, de pe urma lui Dogaru şi a luminii în care sunt văzuţi ei prin Dogaru, trag toţi rezerviştii indiferent că sunt sau nu sindicalişti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unica solutzie , Inc-o lovilutzie ! Ca oricum dogharienii se inteleg foarte bine cu lovilutzionarii si cu alte categorii de profitori ! La sarmale inainte !

      Ștergere
    2. Trogloditule, iar apari cu ineptiile tale? Tu chiar crezi ca cei care citesc blogurile SCMD-ului n-au creier? Se vede de la o posta ca esti un basist nenorocit! Mars de aici, potaie!

      Ștergere
    3. Actuala guvernare ia foc cand aude de Dogaru si oamenii sai pentru ca nu stiu cum sa-l ascunda pe Cumatrul penal, si astia sunt singurii care nu i-au uitat faradelegile in calitate de ministru al apararii! Pentru ca au promis ceva dogarienilor, inainte de alegeri si acum nu stiu pe unde sa scoata camasa!
      Daca Guvernul Ponta va da satisfactie lui Dogaru, Oprea trebuie inchis, dupa toate legile in vigoare. Asta-i marea problema a PSD. Ce sa faca ei cu cumatrul Oprea?
      Dogaru il vrea inchis pe Oprea. Cum ai vrea sa-l iubeasca Ponta pe Dogaru?

      Ștergere
    4. Domnilor Gourkha , Dr .House, Stelian P. , Relutu, LICA, spertuitu', Maestrul, karadeniz!
      Vă apreciez numărul mare şi conţinutul ancorat în prevederi de acte normative al postărilor dumneavoastră, unele chiar foarte lungi dar, repet, documentate.
      Dar vă rog să vă reanalizaţi poziţiile şi să va gândiţi că nu de necunoaşterea legilor suferim noi, ci de aplicarea răuvoitoare (retroactivă), sau discriminatorie a acestora.
      În acest moment, cele mai presante probleme ale pensionarilor „militari” sunt două:
       pentru cei cu pensiile diminuate, revenirea la cuantumul din decembrie 2010;
       pentru cei cu pensiile mărite, păstrarea dreptului câştigat.
      Nu trebuie să dăm, cu nimic, unii peste alţii eventual să ne sprijinim dar, LA CERERE!
      Consider că pe aceste probleme trebuie să ne axăm postările.
      Să renunţăm la injurii şi acuze între noi, fără dovezi. Deja suntem dezbinaţi.
      Mulţi dintre noi sunt victime ale manipulării.
      Vă rog să nu mă „condamnaţi” că voi posta acest comentariu la mai multe articole dar, o fac din dorinţa de a înţelege că trebuie să fim concişi, uniţi şi să acţionăm pe direcţii prioritare.

      Ștergere
    5. Vom munci si vom lupta ! Pensia vom apara! Fie vremea cat de rea ! Eu si cu pensia mea ! Si iar verde foaie lata ! Ce pensie aveam odata ! Iute vremea o trecut ! Pensioara o scazut !

      Ștergere
    6. ha! ha! Ce dastept esti, manca-l-ar mama!Vezi ca te-ai ratacit.
      Mars de aici, potaie, sunt pagini si comentarii ale antibasistilor.
      Da fuga la B1TV!

      Ștergere
    7. Lovitura de stat? Ce prostie ...
      Ce spui tu este ceea ce vrea sa ne faca sa credem Basescu, Macovei, alti ilustri pedelisti, Ponta et Co. Realitatea este in fapt cea descrisa de Col Dogaru pe blogul sau. Citeste articolul "Goebbels, DNA, premiile Academiei Romane si eliberarea lui Adrian Nastase".
      Iar chestia cu amenintarea si cu Gordon, este iarasi o facatura de partid si de stat basist. Da-ne si noua sursa, textul, ca sa nu murim prosti.
      Citeste, pe urma mai discutam.
      Col. ret Marius Avram

      Ștergere