sâmbătă, 23 februarie 2013

Sa ne reamintim din "ispravile" rezervistilor grupati in ANCMRR, autodeclarati cu UNPR-ul in suflet, si care astazi, aliati ai noii puteri, arunca dejectii asupra SCMD!...

Tablagiu PD-L făcut general de preşedintele Traian Băsescu
Preşedintele Traian Băsescu a avansat la gradul de general de brigadă în rezervă, în celebrul "lot" de la 22 octombrie, un consilier PD-L de la Sectorul 6 care până anul trecut era doar plutonier major în retragere. 

Consilierul PD-L Eugen Gheorghe a fost trecut direct în retragere în anul 1993, cu gradul de plutonier major, din cauza unor motive medicale, fără a avea drept de pensie. După părăsirea carierei militare începute o dată cu absolvirea Şcolii Militare de Subofiţeri Auto în 1971, acesta a intrat în lumea afacerilor şi în politică. În anul 1998 s-a înscris în PSD şi a performat în noua carieră ajungând vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD Giurgiu şi consilier local.

În martie anul trecut, Eugen Gheorghe a "dezertat" din PSD şi s-a înscris în PD-L şi a reuşit să devină consilier local al acestui partid la Sectorul 6. Mai mult, Eugen Gheorghe s-a ales din vara lui 2008 şi cu funcţia de vicepreşedinte al PD-L Sector 6. 

COLONELUL
Sfârşitul anului 2008 i-a adus lui Eugen Gheorghe gradul de colonel în rezervă. Avansarea sa la acest grad s-a făcut, conform MApN, prin Ordinul ministrului Apărării nr. M.F. 1236 de la 5 decembrie 2008. La vremea respectivă, încă era ministru al Apărării membrul marcant al PNL Teodor Meleşcanu. PD-L-istul Mihai Stănişoară şi-a preluat portofoliul la 22 decembrie 2008. Această trecere în corpul ofiţerilor a unui subofiţer aflat deja în retragere sfidează prevederile legale din Statutul cadrelor militare. 

Articolul 37 din Statut prevede foarte clar cine poate deveni ofiţer în rezervă. Or, Eugen Gheorghe nu se încadrează la nici o literă a acestui articol. Ministerul Apărării Naţionale a încercat să ne justifice avansarea respectivă invocând faptul că între timp Eugen Gheorghe are diplomă de licenţă în specializarea inginerie managerială din partea Facultăţii de Agricultură a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, diplomă de inginer în specialitatea inginerie economică în agricultură şi diplome de master în "management, marketing şi dezvoltare rurală" şi "management şi legislaţie în industrie, administraţie şi servicii", ultima din partea Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi. 

De asemenea, Eugen Gheorghe este şi absolvent al Colegiului Naţional de Apărare. Conform Statutului cadrelor militare MApN, şi Eugen Gheorghe ar putea invoca litera "e" a articolului respectiv pentru trecerea în corpul ofiţerilor, dar nu se mai încadrează la limita de vârstă impusă în articol, 35 de ani, el fiind născut în 1952. În acelaşi timp, potrivit art. 53 din acelaşi Statut, înaintarea în grad a ofiţerilor în rezervă şi în retragere se face în ordinea ierarhică a gradelor. Cu toate acestea, Eugen Gheorghe a devenit din plutonier major în retragere direct colonel.

GENERALUL
"Cei propuşi trebuie să fie recunoscuţi ca personalităţi cu o integritate morală de necontestat şi merite deosebite în desfăşurarea activităţilor în cadrul asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, la nivel local şi central, sau să contribuie la promovarea imaginii Armatei în rândul societăţii civile", este portretul candidatului la gradul de general în rezervă realizat de MApN.

În cazul de faţă, nonşalanţa de a justifica acordarea stelei de general lui Eugen Gheorghe de ministerul condus de Mihai Stănişoară este cutremurătoare: "Acordarea gradului de general de brigadă în rezervă a colonelului în rezervă Gheorghe Eugen s-a realizat în limitele prevederilor legale în vigoare, cu acordul Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, fiind recunoscut ca o persoană cu integritate morală, care a contribuit la promovarea imaginii Armatei în rândul societăţii civile". 

Am solicitat MApN să ne comunice metodologia şi grila de evaluare prin care se fac avansările la gradul de general în rezervă, dar ministerul a refuzat să ne pună la dispoziţie documentele. Deşi acestea sunt cât se poate de clare, iar Eugen Gheorghe nu se califica avansării, el a devenit general în rezervă prin decret prezidenţial semnat de Traian Băsescu.

METODOLOGIA
Documentul MApN prevede faptul că nu pot fi propuse pentru gradul de general în rezervă "cadrele militare în rezervă sau în retragere care nu au obţinut gradul de colonel pe timpul cât s-au aflat în activitate". Eugen Gheorghe a fost abia plutonier major. Nu mai pot fi propuşi la avansare nici "cei care au fost înaintaţi în grad în ultimii patru ani". 

Consilierul PD-L a fost făcut colonel în rezervă în urmă cu mai puţin de un an. Metodologia MApN conţine o grilă de evaluare a meritelor candidaţilor, iar pentru ca să fie posibilă propunerea la gradul de general de brigadă punctajul obţinut trebuia să fie de 80 de puncte, dar cu îndeplinirea unor condiţii obligatorii. Există cel puţin trei condiţii obligatorii pe care Eugen Gheorghe nu le îndeplineşte: vechimea în rândul cadrelor militare în activitate, care trebuie să fie de cel puţin 30 de ani în anul trecerii în rezervă, stagiul în gradul de colonel de cel puţin cinci ani şi stagiul pe funcţii prevăzute cu gradul de general. 

Eugen Gheorghe a trecut în retragere după 22 de ani, stagiul în gradul de colonel a fost de nici un an, iar ultima sa funcţie în Armată a fost de "ajutor pentru evidenţă la un batalion".

Odiseea acestei avansări care n-a ţinut cont de Statutul cadrelor militare, nici de metodologiile interne ale MApN, girată de ministrul Mihai Stănişoară reprezintă un act de batjocură la adresa tuturor acelor militari care au slujit şi slujesc România cu onoare, mulţi dintre ei chiar pe front şi în Afganistan, Irak, Bosnia şi Kosovo. Gradul de general, fie el şi în rezervă, nu este doar ceva onorific. 
Ar trebui să fie o recunoaştere pentru toţi aceştia. Pentru acest afront cineva trebuie să plătească.

"Cei propuşi trebuie să fie recunoscuţi ca personalităţi cu o integritate morală de necontestat şi merite deosebite în desfăşurarea activităţilor în cadrul asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, la nivel local şi central, sau să contribuie la promovarea imaginii Armatei în rândul societăţii civile"

(preluare din Jurnalul National, 2009, Razvan Belciuganu)

49 de comentarii:

  1. Gourkha says:
    Februarie 23, 2013 at 10:29 pm
    Asadar! Dupa ultimele discutii cu prietenii militari activi, 2 lucruri sunt certe:
    I. ASPECT IMPORTANT: VA FI DIN NOU LEGE A PENSIILOR MILITARE. CU APLICARE MAXIM DE LA 1 IANUARIE 2014, MINIM DIN IUNIE A.C.
    Consecinte secundare: cei cu principiul contributivitatii, ar trebui sa va “reconfigurati” interesele si inca rapid, catre noua lege a pensiilor militare, intrucat daca insistati sa ramaneti la “contributivitate”, vi se va indeplina dorinta si veti fi “recalculati” sau “revizuiti” conform legii de capatai a contributivitatii si care este L. 263/2010. Va readuc aminte, ca pensiile voastre nu au fost calculate in baza L. 263/2010, ci in baza unei legi intermediare cu nr. 119/2010. Ori contributivitatea reflectata in calculul pensiei dupa L. 263/2010 este diferita fata de contributivitatea reflectata in calculul pensiei dupa L. 119/2010, adica in L. 119/2010 “contributivitatea” e umflata cu pompa si nu e frumos sa ii fentati pe ceilalti “oameNi ai muncii”. Si cum toti “oamenii muncii” trebuie sa fie egali la “contributivitate” dupa o singura lege, dorinta va va fi indeplinita si vi se vor recalcula pensiile in baza legii-mama a “contribuabililor” – L. 263/2010, adica va vor scadea un pic. Readuc aminte si o anume chichita din L. 263/2010. Este Art. 171/L. 263 din 2010: “La data intrarii in vigoare a prezentei legi, pensiile din sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, inclusiv categoriile de pensii prevazute la art. 1 din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, devin pensii in intelesul prezentei legi.” Ori nu merge ca “in intelesul prezentei legi” unii sa aiba contributia calculata dupa L. 263/2010, iar altii dupa L. 119. Cu aceasta ocazie, se va face dreptate intre toti “contribuabilii” Romaniei, de la tractorist, la maistru militar, fiind indeplinita astfel dorinta fostilor militari care au dorit tratament egal cu ceilalti “contributori”!

    RăspundețiȘtergere
  2. II. ASPECT IMPORTANT: NU ESTE CLAR DACA VA MAI EXISTA VREODATA O REINTREGIRE A PENSIILOR DIMINUATE PRIN DECIZIE POLITICA.
    Ultimele stiri spun ca Guvenul nu vrea sa auda de ordonanta de urgenta. Mai exact, latura PSD din Guvern nu vrea ordonantat de urgenta. Nici nu e de mirare! E chestie de orgoliu! Orgoliu de capcaun! Cat timp vicepremierul Oprea a stabilit cand a guvernat langa Boc, ca e perfect ca s-au diminuat 30 000 de pensii ale fostilor militari, de ce sa se razgandeaca acum? Fiind nasul lui Ponta, restul de subintelege! Adica nu strici o relatia nas-fin doar de dragul de a repara un abuz asupra a 30 000 de fosti militari. Cine ii mai cununa copiii lui Ponta daca il supara pe nas acum? Pe de alta parte, cica anumiti ministri din Guvern au cerut Parlamentului sa initieze si sa adopte o lege reparatorie si care sa fie promulgata in regim de urgenta! Problema este alta! Cine o aproba? O astfel de lege a mai existat si anul trecut in Parlament, iar Ponta a dat ordin parlamentarilor USL sa faca cumva, dar sa nu reintregeasca pensiile diminuate. Asa a aparut L. 112/2012, unde USL a taiat exact acele puncte care permiteau reintregirea pensiilor diminuate. La ordinul lui Ponta! Jocul pare sa se repete! Parca il vad pe Ponta disculpandu-se: “Daca Parlamentul nu a aprobat, eu ce pot sa fac? Parlamentul decide!”.
    III. ASPECT IMPORTANT! PENTRU MINE, DAR POATE FI SI PENTRU ALTII! POATE CHIAR PENTRU TOTI! Nu am un document, dar mi s-a comunicat astazi telefonic. M.Ap.N. a pus in aplicare o decizie judecatoreasca (revizuire/OUG Nr. 2011), prin care urmeaza sa primesc din nou pensie militara si cu toate diferentele din urma. Nu doar eu, ci intregul grup care am castigat pe revizuire (fond). Am dubii, am castigat fondul, dar nu am ajuns la recurs. Sa nu fi intentat M.Ap.N. recurs? Nu cred! Ar fi ceva sa fie adevarat! Daca e sa castig doar eu sau grupul meu, nu ma bucur total! Ma gandesc si la un posibil recurs si pe care sa il castig. Si asa cum Grupul de la Cluj a aruncat in aer HG 735/2010 (recalculare in baza L. 119), asa as vrea sa fac parte din primul grup care arunca in aer OUG 1/2011 (revizuire in baza L. 119). Corelat cu Raportul Special al Institutiei Av. Poporului, o astfel de victorie ar insemna abrogarea L. 119 si pensii militare pentru toti (erga omnes) dupa L. 164! Pentru stat, e ceva logic sa se intample asa! Care stat nu se bucura la reduceri de cheltuieli cand se stie prea bine ca L. 119/2010 aplicata prin OUG 1/2011, a marit cheltuielile?
    IV. MAI SUNT CATEVA ASPECTE. AU LEGATURA CU CATEVA ORGANISME INTERNATIONALE SESIZATE DE MILITARII ROMANI, NU DOAR DE REZERVISTI, CI SI DE ACTIVI. NU DETALIEZ. SUNT LA NIVEL PREA INALT, IAR MULTE AMANUNTE NU LE STIU NICI EU, STIU DOAR CA EXISTA.
    Nu vreau sa fac legaturi intre cele 4 puncte, dar mie imi iese o jonctiune logica! Cu final previzibil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu numai grupul de la Cluj a aruncat în aer HG 735/2010. Capacul pe această mizerabilă hotărâre, izvorâtă din gândirea luxată a portocaliilor, a pus-o instanța în procesul intentat de membrii Filialei sect. 5 ANCMRR, când, pe lângă acel ”definitiv și irevocabil” s-a dat și VERDICTUL ERGA OMNES. Abia după după aceea guvernanții portocalii și acoliții lor au inventat alte șmecherii normative, care au dus, în continuare, la discriminări ale ”asistaților”, la continuarea tragediilor unora dintre rezerviști, la hei-rup-ul recalculării/revizuirii/recalcularea revizuirii, la cheltuieli inutile din partea MApN, la scoaterea de la treburile firești a multor oameni care acum urmează să joace rolul acrului Păun, ei fiind vinovați de bulibășeala creată și nu comanditarii acestei opere de inestimabilă valoare teoretică și practică. Hai, că la noi în România merge și-așa! Aș dori să apuc ziua când ”așa” nu mai merge!

      Ștergere
  3. GOURKHA,TOTI VREM SA SE REVINA PE LEGEA DIN 2001 A PENSIILOR MILITARE.
    TREABA II CA TU DE ANUL TRECUT,AI SPUS CA,GUVERNUL PONTA O SA DEA OUG PENTRU PENSIONARII MILITARI SI DEJA SUNT PREGATITE CUPOANELE DE PENSIA CU VECHIUL CUANTUM,SI STIM CARE A FOST REZULTATU.
    DE ATUNCI,EU NU PREA MAI AM INCREDERE IN CE SPUI TU.
    DACA PENSIONARII MILITARI NU ISI VOR PRIMII MACAR BANII FURATI DE BOC(DUPA CE CA PER TOTAL BUGETUL PENSIILOR S-A TRIPLAT,DUPA CE CA IN UNELE CAZURI PENSIILE S-AU MARIT DE 10 ORI,DUPA CE OAMENI CU UN GRAD INFERIORI AU AVUT CRESTERI URIASE,DUPA CE CA AU SCAZUT CU SUME URIASE UNELE PENSII MILITARE ALE OFITERILOR,DUPA CE CA PENSIILE RESPECTIVE ERAU SUB 3000 DE LEI SI MAI ALES DUPA CE,DACA SE RAMANEA PE LEGEA DIN 2001,TINAND CONT DE LEGATURA DINTRE MILITAR ACTIV SI PENSIONAR MILITAR,PRIVIND RAPORTUL SALAR-PENSIE,AJUNGEM LA CONCLUZIA CA O PENSIE TAIATA CU 10%,A FOST DE FAPT TAIATA CU 25%,O PENSIE DE 30% ,A FOST TAIATA CU 55%,ETC),EU CRED CA SE LASA CU PROTESTE CARE VOR DOBORA GUVERNUL ASTA INFECT.

    RăspundețiȘtergere
  4. CE NU A REUSIT SA FACA BOC A REUSIT CU SUCCES DOBRITOIU SFATUIT DE DOGARU PRIN TAIEREA PE SEST A HG 1019 pentru cei pensionati inainte de 1.01.2011.

    TINTA LOR ESTE OPREA SI NICIDECUM REZOLVAREA URGENTA A PROBLEMEI PENSIILOR DIMINUATE SAU APLICAREA UNITARA A HG 1019 PENTRU TOTI MILITARII.

    FRAUDA IN GINDIREA LOR DUSMANOASA A CONSTAT IN APLICAREA HG 1019 INCLUSIV PENTRU DISPONIBILIZATI.

    ACUM URMEAZA INCA O DIMINUARE DRASTICA A PENSIILOR INCLUSIV PENTRU DISPONIBILIZATI.

    SCMD-ISTI PINA SE VA APROBA DE M.MUNCII, M.FINANTELOR, FMI, PARLAMENT ,PRESEDINTE,O NOUA LEGE A PENSIILOR MILITARE VOM SUFERI INCA O DIMINUARE A CUANTRUMULUI PENSIILOR

    TREBUIE SA FIE NEAPARAT CUM A PRECONIZAT BOC in 2010.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai inteles si nu intelegi pe ce lume te afli! Oi fi avand dumneata pensia umflata acum, dar crezi ca tembelismul girat de Oprea putea sa tina la nesfarsit? O bulibaseala cu mai da un pic, mai ia un pic (la pensie) daca esti baiat bun, putea sa tina la nesfarsit?
      Hotia, domnule tot iese la lumina si se plateste!
      Cu cat mai repede se clarifica treaba, cu atat mai bine pentru militari.
      Daca nu ar fi fost SCMD-ul ramaneai civil pentru tot restul vietii, iar pensia ta, in cativa ani, se compara cu a unui tractorist.
      Dar, pentru a pricepe asa ceva trebuie sa ai si minte!...
      PAPA LEONE (militar activ)

      Ștergere
    2. Pina atunci o sa vadeti pensia diminuata inca odata . Cit de curind vine decizia.

      EXISTAU SOLUTII MULT MAI BUNE.

      Ștergere
    3. Cred ca era mai corect ca Dobritoiu sa se fi ocupat si de punerea in legalitate a HGS 1019 concomitent cu marirea numarului de membri din comisia de solutionare a contestatiilor. Cele 20000 de dosare neprocesate cum spun ei sunt cele 20000 de contestatii nerezolvate din cele 28000 depuse intre care si pentru pensii marite.
      Deci cei disponibilizati cu pensii micsorate vom mai pierde inca odata la pensie prin aceasta escrocherie legislativa. Grupele trebuie sa fie comune pentru toti militarii.
      Urgent revenirea pensiilor si o noua lege. Acest lucru putea fi facut din iunie pina in decembrie.Au lucrat pe sest fara sa se consulte cu nimeni. Acum cind le-a sarit lumea in cap o dau din colt in colt.
      Nu ma incalzeste cu nimic acum lupta pentru dovedirea ca Oprea a fost vinovat.

      Ștergere
    4. Aveti perfecta dreptate cu grupele de munca. Adica unu care repara munitii pina in decembrie 2010 ramine cu conditii deosebite iar cel care le repara in continuare in 2011 primeste conditii speciale. prin aceasta nelegiuire cel din decembrie 2010 se situeaza sub nivelul de pericol prezentat de locul de munca al contabilului sef sau a celui de la resurse umane.
      Daca intr-adevar asta s-a considerat frauda inseamna ca au o mare problema in gindire si nu ar trebui bagati in seama.

      Ștergere
    5. @ Anonim 24 februarie 2013, 01:04
      LEONE tu esti acti cum sunt eu PAPA.
      Daca totusi esti activ spune-ne si noua de ce activii din unitati si nu de la SMG sau state majore se inghesuie sa iasa la pensie dupa actuala lege.
      Sa nu ma suspectezi cumva ca nu doresc o lege noua a pensiilor militare.

      Ștergere
  5. de ce ne plangem pe blog-uri si nu facem nimic concret?

    RăspundețiȘtergere
  6. Aici nu e problema de nasul si finul cum cred unii sindicalisti obisnuiti cu plocoane primite de la soldati, aici e vorba de a respecta niste principii.Cum poti sa repui pe tapet o pensie de 9000 lei din dec. 2010 ? Cu atat mai mult una de peste 10000 lei ! Ce justificare au acele pensii smecherite?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ori esti neinformat , ori esti o curva . S-a spus de nenumarate ori , a dat si MApN comunicat oficial pe tema asta : in decembrie 2010 aveau pensii peste 5000 RON DOAR DOI MILITARI : fostii sefi ai SMG , generalii Popescu si Badalan ! Si mai erau 103 magistrati militari in aceasta situatie , care primeau pensie cumulata , de magistrat si militar ! Ai inteles , neinformatule sau curvo , care te trezesti vorbind in necunostinta de cauza ?! Nu ai nici o scuza ! Daca esti neinformat , nu te baga in vorba ! Daca esti o curva care baga strambe pe aici , atunci - sictir etern si cancer la gura aia proasta iti urez . Da, dupa revizuirile pensiilor militare cf. Legii 119/ 2010 si OUG 1/ 2011 au " rasarit " CATEVA MII de pensii peste 5000 RON ! Asta da ! Cred ca si tu esti beneficiarul acestor aberatii , de vreme ce mananci cacat in halul asta pe aici !

      Ștergere
    2. E si curva e si prostalau, acest neica nimeni care acuza SCMD-ul!

      Ștergere
    3. Generalul magistrat de mucava Dan Voinea , are pensie pe legea 164/2001, in cuantum de 18.500 de lei/lunar. La ei , la magistrati legea 164/2001 , produce efecte in continuare , deoarece daca astazi un magistrat militar iese la pensie i se calculeaza pensia pe baza legii 164/2001 pe cand daca astazi iese un militar la pensie , indiferent ca este ofiter, subofiter sau maistru militar i se calculeaza pensia pe legea 263/2010. Mai citeste ca ai timp destul . Cartea nu este interzisa pentru lingai sau pupincuristi.

      Ștergere
    4. Eu nu mă hazardez să scriu că M.Iliescu este agramat în textul comunicatului prin care, obedient fată de noua putere, încearcă să-l desființeze pe Mircea Dogaru.
      Nici nu cred că dînsul a conceput acel text.
      Aici am subliniat stupizenia sintagmei de "asistat social" cu care crede că se apără domnul istoric, habarnist într-ale tehnicii legislative.
      Dacă și d-voastră vă considerați asistat social, spuneți-ne cît plătiți contribuție pentru pensie ca să fiți asigurat potrivit art. 6, pct V din Legea 263/2010.
      Este o infirmitate de citire a unui text legal pentru cei care nu înțeleg că art. 6 din Legea 263/2010 enumeră toate categoriile de asigurați în sistemul public de pensii.
      PENTRU A FI BENEFICIAR(pensionar) AL UNUI SISTEM PUBLIC DE PENSII MAI INTAI TREBUIE SA FII ASIGURAT AL ACELUI SISTEM SI SA FI CONTRIBUIT LA EXISTENTA ACELUI SISTEM .

      Ștergere
    5. Fara jigniri politrucilor ! Cititi tabelele date publicitatii de MApN prin 2011 cu pensiile inainte si dupa revizuire si veti vedea multe pensii scazute de la12.000- 14000 la 4000-5000 lei.Ele nu au cum sa fie ale magistratilor care nu au fost atinsi de recalculare asa incat nu mai mintiti in stil pur doghhharian. Va deranjeaza adevarul?

      Ștergere
    6. Baaaaaaaaaaaaa... sunteti dusi cu capul. Care este diferenta intre pensiile nesimtite din 2010 si pensiile RE... din 2012 tot nesimtite.

      Ștergere
    7. DE VREO 3 ORI MAI MARE,DACA INAINTE PENSIILE ERAU NESIMTITE,ACUMA SUNT ASTRONOMICE.
      STIU JEGOSU ALA DE MAI SUS,CARE SPUNEAU CA PENSIILE ERAU MAI MARI INAINTE DE RECALCULARE,REVIZUIRE,II BOLNAV MINTAL.
      PER TOTAL,BUGETUL PENTRU PENSIILE MILITARE S-A TRIPLAT,DACA CHIORU BETIV LASA SALARIILE SI PENSIILE CUM AU FOSTT,STATUL ROMAN FACEA ECONOMII URIASE.

      Ștergere
  7. IESITUL IN STRADA SI "JOS GUVERNUL PONTA!" E SINGURA POSIBILITATE. S C M D TREBUIE SA CONSTATE CA NUMAI SOLUTIA RADICALA E VALABILA.

    RăspundețiȘtergere
  8. Categoric,nu mai este timp de pierdut! La hotia alora si perfidia astora, urgent sa iesim in strada si sa nu o mai parasim pana nu vom obtine dreptul nostru legitim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Activii cu logistica sa puna de o fasolica la cazanul de campanie in piata Victoriei si de-o tuica coapta si un colt de paine si sa mor daca mai plec de acolo o luna de zile. Sponsori sunt destui, Becali daca mai vrea pensionari pe stadion la meciuri, Tiriac, Nastase tenismenul,chiar si scmd-ul c a nu-i sarac...

      Ștergere
  9. Prima manifestatie publica a SCMD va fi unde credeti? La sediul PSD din Kiseleff! Acolo unde s-a clocit acesta rusinoasa alianta intre Ponta, Nasul sau si ANCMRR.
    Abia astept sa le strig cateva acestor golani si farisei...
    Transmiteti SCMD-istilor ca prima revendicare trebuie sa fie demiterea lui Oprea din Guvern. Astfel, SCMD va avea sustinerea, cel putin tacita, a tuturor celor care in decembrie au votat USL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TREBUIE FACUT LOBI SI CAMPANIE SA NU IASA ANTONESCU PRESEDINTE, PONTA TREBUIE SCHIMBAT ACUM AVEM CU CINE IOHANNIS DOAR EI L-AU ADUS. GATA SI CU ASTIA

      Ștergere
  10. SCMD o scursura de handicapati si nemultumiti care au profitat timp de 10 ani de niste avantaje oferite de o lege discriminatorie.Acuma daca a venit legea dreapta si corecta nu le mai convine scarnavilor s-au obisnuit cu dulceata bunului castigat pe nedrept.Daca au vazut ca nu pot obtine nimic,geaba au urlat pana le-au iesit bojocii[la barbati] si pana s-au cufurit pe ele[curvetul] au inceput sa arunce cu noroi in restul armatei,cu o ura proletara in privirile incetosate de alcool si de droguri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate domn, vocabularul dumitale ma lasa fara cuvinte (anonim 01.34). Sub anonimat, ptr. ca nu indraznesti sa te arati, iti permiti sa spui orice. Se vede clar modul in care gandesti, dar oare trebuie sa ne faci pe toti de rusine ?! Foarte bine ca ti s-a marit pensia, desi vocabularul pe care-l folosesti dovedeste ca n-o meriti, ptr. ca-ti lipseste o mare parte din educatia ptr. ONOAREA MILITARA.

      Ștergere
    2. Motanele cacacios , iar ai iesit la drumul mare ??

      Ștergere
    3. LASATI-L SA SE DESCARCE PUTOPALMISTUL ASTA CARE ARE CHILOII DE SUB BARBA UZI DE INCONTINENTA VERBALA, IAR CURVET AI TU ACASA CA PATITUL STRIGA HOTII

      Ștergere
    4. bai anonimule de 1.34! prost te-a facut ma-ta!pe langa asta mai esti si handicapat mintal

      Ștergere
  11. Situaţia prezentată în articol este... este... ESTE!
    Ne mai mirăm că îşi bat joc de noi toţi... toţi... TOŢI!
    Aşa că domnilor rezervişti înjuraţi-vă, săpaţi-vă, ameninţaţi-vă şi dezbinaţi-vă în continuare!
    Auzeam mai deunăzi pe cineva, pe aici că, nuştiu cui îi este frică de rezervişti. O prostie mai mare nici că se putea spune!
    Spor la dezbinare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti un erou, pardon ECOU...COU..OU...U...UUUUUUUUUUUUUUUU

      Ștergere
  12. TACETI dlor.generali avansati dupa merit, ca in randul vostru este si gral.Eugen Gheorghe!!!!!DEci nu_i aparati si nu sunteti cu cei ce v-au sprijinit(col., lt. col.,mr.,capitani,)si v-au facut lucrarile,chiar si de doctorat(FELCERAT),dupa care ati luat in plus 25%la solda si pensie.Acum va ascundeti sub vipusca.Nu am fost un sluga al dl.gral.dr.MIRCEA CHELARU ,care nu tace si spune adevarul intr_un mod demn de respect,aparand onoarea,si in special pe cei furati de basisti.ITI MULTUMIM DLE.GRAL>CHELARU! Cceilalti stati si asteptati sa fiti respectati! Col.(r) CLuj N.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ne "lamurisi", a ramas ca'n gara!?

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Rinciog, puneți paie pe foc, dar o faceți aruncându-le și sub vânt și în vânt.
    Titlul articolului din Jurnalul Național era ” Tablagiu PD-L făcut general de preşedintele Traian Băsescu” .
    Dumneavoastră puneți un alt titlu de articol ” Sa ne reamintim din "isprăvile" rezerviștilor grupați în ANCMRR, autodeclarați cu UNPR-ul în suflet, și care astăzi, aliați ai noii puteri, arunca dejecții asupra SCMD!...” Am înțeles, v-au atacat cei din conducerea central ai ANCMRR, lansați și cei din conducerea SCMD un contraatac, c-așa-i în luptele simulate. Generalul Iliescu, cu toate păcatele sale, și nu puține, încă se mai pricepe la tactică și strategie și își lansează, pitit sub scutul ”Biroului permanent central” săgețile către ținte bine localizate, Mircea Dogaru și Corneliu Dobrițoiu.
    Domnul Dogaru, mai puțin deprins cu finețurile astea în ale tacticii și strategiei, evită implicarea personală ori colectivă prin BO ori CD și vă scoate la înaintare pe dumneavoastră, persoană importantă fără doar și poate, dar nu de rang similar, conform cutumelor protocolare, cu adversarul.
    Iar domnia voastră lansați, încălcând principul ripostei graduale, un atac în masă asupra întregului ANCMRR,
    pentru că asta însemnă ” din isprăvile rezerviștilor grupați în ANCMRR” .
    Acum faptul că încălcați regulile dreptului penal internațional și riscați să ajungeți în boxa tribunalului penal internațional de la Haga, e treaba dumneavoastră. Omiteți un singur lucru, dacă anihilați toți oștenii ANCMRR vă omorâți și mare parte din trupa SCMD, pentru că mulți dintre noi suntem înrolați în ambele oștiri, că așa-i moda în capitalism, să ai două joburi. Eu ca simplu combatant văd lucrurile așa. La atacul ANCMRR ținta era prezidentul Mircea Dogaru. În caz de-l lovește boamba ANCMR-ului și-l face erou post mortem, îi ia alt membru din BO locul, și tot așa, până rămâne adversarul fără muniție. Dar dacă bomba dumneavoastră mă prinde în tranșeea ANCMRR mă omoară și pe mine, pentru că executați foc de nimicire pe suprafață.
    Și atunci vă întreb ”da cu calul ce-ați avut ?” . Credeți că într-o structură democratico-militară ca ANCMRR compusă din oșteni căliți de pe vremea războiului rece, mă consultă dom’ general Iliescu, ori îmi cere părerea. El e ” în toate ”ca în poezia aia cu „Partidul” lui George Lesnea, de o spuneau soldații la inspecții. Așa că omorâți un suflet nevinovat.
    Acum o sa veniți și o să ziceți că, conform statutului, ” Șefu’” e obligat să ne consulte și să țină seama de voința liber exprimată, în cadru instituțional, a camarazilor.
    Da așa e, dom’ general ne consultă permanent și nu ia nici o hotărâre fără acordul majorității cum la fel face și colonelul Mircea Dogaru.
    Nu credeți că un concurs public de trânte între conducerile centrale ale celor două structuri asociative ar fi extrem de benefic pentru simplii membri ai acestor structuri? Plus că din vânzarea biletelor am strânge suficiente fonduri, și nici nu am mai avea nevoie de sedii centrale pentru cele două structuri, generalul brancardier stomatolog Sîrbu vă poate caza permanent într-un pavilion special la Carol Davila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Karadeniz,
      Departe de mine gandul ca toti ostenii din ANCMRR trebuie anihilati! In opinia mea trebuie anihilata doar atitudinea slugarnica si fatarnicia care i-a cuprins pe unii dintre ei. Daca un hot si un criminal vine si-mi da o gramada de bani pe care eu stiu sigur ca i-a furat de la necajitii soartei, eu primesc acesti bani? Si-i mai si sarut mana "binefacatorului", adica hotului?
      Un om drept, un om cinstit, nu face niciodata asta si face tot ce-i sta in putinta ca hotul sa ajunga dupa gratii.
      Dl Gl Iliescu si inca vreo cativa din ANCMRR asta au facut si fac: accepta firimiturile de la hoti, pe care-i mai si lingusesc, ridicandu-i la rang de eroi.
      Ce militar si cetatean adevarat accepta aceasta situatie umilitoare, degradanta si profund nociva pentru viitorul tarii?
      Oricat de rau intentionat ar fi un camarad si oricat l-ar deranja persoana d-lui Col. Dogaru, este greu sa sa-i alaturi si sa-i asemeni pe cei doi lideri.
      In ceea ce priveste munitia si atacurile progresive, nu le epuizam din prima zi a luptei... Ceea ce vedetica este o mica salva de artilerie. Adevaratele atacuri vor incepe, in piata publica, din 4 martie a.c.
      Ca suntem in ANCMRR sau in SCMD, ca suntem sau nu membri in anumite partide, daca vrem sa mai fim respectati, indeosebi ca militari, trebuie sa sustinem adevarul si dreptatea, cu orice pret.

      Ștergere
    2. ”eu stiu sigur ca i-a furat de la necajitii soartei”

      De unde stii tu ca i-a furat?
      Voi nu ati furat de la un pilotii, spre exemplu, care prin anii 75-89 cistigau lunar intre 7-11000 lei lunar plus grupa I (AC) si s-au pensionat inainte de 96 pe legea care functiona atunci cu pensie intre 1700-2100 lei in timp ce un functionar de birou dupa L164 cu ID si SM incasa in 2007, 3200 lei pentru 24 ani vechime.
      Cu cit ati pagubit pilotul din 96 pina in 2010 cu toate ca prin 2007 s-a facut o minima actualizare cu L 164.
      Nu va e rusine sa spuneti ca am furat pentru simplu fapt ca mi s-a calculat pensia dupa o lege prin care guvernul Boc nu si-a dat seama ca pensiile vor creste foarte mult din cauza luarii in calcul a sporurilor de care am beneficiat in mod legal pe parcursul a 30 de ani de cariera , sporuri de care pentru cei pensionati pe L164 nu au fost luate in calcul.
      Iar in situatia mea sunt mii de cazuri. Cu pensia marita am facut contestatie la care nu am primit raspuns pina azi.
      Pe noi nu ne-a plins nici d-nul Dogaru ,nici d-nul Dobritoiu ,din contra, au spus ca am fraudat dind gaura de miliad de euro. Ies in strada cu capul plecat de atunci.De ce am fost umilit?
      Credeti ca asta este solutia din partea unor colegi de catanie, care, noi am inteles ca au fost disponibilizati si ca statul trebuie sa-si respecte obligatiile fata de ei.

      Ștergere
    3. Nu spune, domnule, nimeni ca dvs., cei care ati castigat la pensie, ati furat ceva, cu atat mai putin de la cei care au pierdut! Nu asta era ideea. Si, iarasi, nu zice nimeni ca legea veche era neaparat justa. Spun asta din proprie experienta. Am iesit cu jumatate din pensia unui coleg (si consatean), tot colonel, ca si mine, amandoi avand functii aproximativ egale de-a lungul carierei (suntem de aceeasi varsta), desi in unitati diferite. Si asta fiindca i-a tinut locul comandantului o scurta perioada, in ultimele luni dinainte sa fie trecut in rezerva (comandantul fiind la un curs...). Nu era normal ca sa conteze atat de mult la stabilirea cuantumului pensiei ultimele luni de activitate, asta a dus la aranjamente si abuzuri. La fel cu nu era in regula sa te ceri in rezerva si pe urma sa lucrezi, ca civil, in aceeasi unitate, pe aceeasi functie, cumuland pensia cu salariul! Astea erau abuzuri de lege. Dar erau punctuale si trebuiau tratate ca atare, rezolvate punctual.

      Nu rezolvi un abuz sau o nedreptate printr-un abuz si o nedreptate si mai mare!

      Ștergere
  15. Sindicalistilor care jigniti ca la usa cortului, unde va sunt onoarea si demnitatea militara?

    RăspundețiȘtergere
  16. @anonim 23 februarie 2013 22.43

    Aveti perfecta dreptate cu grupele de munca. Adica unu care repara munitii pina in decembrie 2010 ramine cu conditii deosebite iar cel care le repara in continuare in 2011 primeste conditii speciale , prin aceasta nelegiuire cel din decembrie 2010 se situeaza sub nivelul de pericol prezentat de locul de munca al contabilului sef sau a celui de la resurse umane.
    Daca intr-adevar asta s-a considerat frauda inseamna ca au o mare problema in gindire si nu ar trebui bagati in seama

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai dupa 2011 sa schimbat tehnologia!(sic!) si sau redus riscurile , este normal ,nu!?

      Ștergere
  17. 24.februarie 2013 17.18
    Pentru anonimul de la 23.02.2013 ora 12.37
    Sfatul meu ca nespecialist in cunostinte juridice, este ca sa va faceti sperante numai in cazul in care hotararea instantei declara OUG 1/2011 ca fiind ilegala. Altfel iluziile si sperantele sunt desarte. Nici nu este necesar ca MApN sa faca recurs.Este suficienta prevederea introdusa in mod "smechereste" in oug. 1/2011, potrivit careia sunt supuse revizuirii inclusiv pensiile stabilite prin hotarari judecatoresti.
    Vi se va emite o noua decizie de revizuire intrucat la venitul din luna decembrie 1989 nu vi s-a luat in calcul cei 100 lei pe care vi i-a acordat Ceausescu pe data de 21.12 din balconul CC.Prin urmare hotararea judecatoreasca este anulata de noua decizie pe care va trebui s-o contestati din nou si tot asa pana la pastele cailor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multe pensii atribuite prin hotatrari judecat. sunt foarte mari, chiar supersmecherite , dupa onorariul platit. De aceea s-a introdus prevederea in oug1 si nu prevederea e smecherita ci pensiile sunt supersmecherite.

      Ștergere
  18. O sa se faca "dreptate" pentru cei de care niste "politicieni" inconstienti si criminali si-au batut joc,tot atunci cand se va afla adevarul si despre criminalii din randurile noastre(ale militarilor!) care au comandat si au asasinat nevinovati in decembrie 1989.Pensiile marite de Oprea si haimanalele din jurul lor,sunt date in primul rand pentru cei care ne-au adus "lumina de la rasarit",venind calare pe tancurile rusesti in diviziile de tradatori "Tudor Vladimirescu" si "Horia,Closca si Crisan",pentru structurile de informatii ce i-au asasinat pe cei care au luptat impotriva comunistilor si comunismului,in munti si paduri, pentru cei care au facut politie politica in structurile Ministerului de Interne si in structurile Securitatii(ca deh,daca tot a fost condamnata Securitatea ca politie politica,trebuiau sa primeasca si ei niste "despagubiri"!),pentru politrucii handicapati si incapabili,pentru CI-isti si turnatori,pentru slugile care au distrus Sistemul National de Aparae si care au primit grade de generali cu caruta si bani cu sacul,pentru cei care nu au stiut niciodata ce inseamna demnitate si onoare,pentru cei care isi zic "militar",dar sunt niste ticalosi.Din pacate,politicienii tradatori si vanzatori de tara,iresponsabili si inconstienti au distrus un sistem deosebit de important,au distrus o tara,au distrus un popor.Ei nu vor raspunde poate,decat in fata istoriei,blestemati sa le fie fiinta si neamul!

    RăspundețiȘtergere
  19. Mare dreptate ai nene anonimule de la 08:07 in tot ceea ce spui matale aici , dar tare ma tem ca la revolutia de care pomenesti erai dupa perdea sau iti duceai valorile intr-un loc sigur .Daca nu stiai au trecut 23 de ani de cind a disparut comunismul in romania nu si ramasitele comuniste ,si cine ziceai matale ca a distrus armata . Lumina de la rasarit a apus si cu ea si tancurile rusesti de care pomenesti cu toate ca erau romanesti facute la 23 august daca ai auzit cumva .Noi acum de unde primim lumina cumva de la apus daca rasaritul a disparut nu cumva altii pe care tot iam asteptat sa vina ne-au distrus armata ,si au vrut armata numai din profesionisti cu cai de lemn .

    RăspundețiȘtergere
  20. Lumina nu este pentru orbi!

    RăspundețiȘtergere
  21. ESCROCUL PSD-ist Solomon care a semnat in calitate de secretar al comisiei de munca din Camera Deputatilor ANULAREA REVENIRII CUANTUMULUI PENSIILOR MILITARE IN 13.06.2012, pune tunurile pe GISC
    Vineri, Februarie 22, 2013, 3:00
    Schimbare de atitudine a deputatului Adrian Solomon în problema extragerii gazelor de sist prin metode neconventionale. Ieri, parlamentarul a anuntat cã îsi va retrage legea initiatã anul trecut si cã va lucra la un alt text de lege, care sã permitã exploatarea resurselor printr-o metodã sigurã. Mai mult, el le-a “recomandat” bârlãdenilor sã nu participe la manifestarea stradalã programatã pe 27 februarie, dacã vor… stradã asfaltatã! În mod direct, Solomon i-a acuzat pe membrii Grupului de Initiativã al Societãtii Civile Bârlad cã fac jocul PDL.
    Miscare soc a deputatului Adrian Solomon, anuntatã ieri în cadrul unei conferinte de presã, organizatã la sediul PSD din Bârlad. Demnitarul a fost deranjat de faptul cã membrii Grupului de Initiativã al Societãtii Civile (GISC) din Bârlad s-au folosit de numele lui pentru a organiza marsul de protest pe 27 februarie. În urmã cu exact o sãptãmânã, tot Solomon declara cã, desi nu va putea participa la actiune, le cere tuturor socialdemocrat ilor din Bârlad sã participe. Ceea ce l-a deranjat foarte tare pe deputat pare sã fie scrisoarea GISC adresatã prim-ministrului Victor Ponta, care, în opinia parlamentarului, denotã “atitudine ticãloasã si în interesul PDL”. “Sunt deranjat fundamental de faptul cã s-au lipit afise pe stradã sub pretextul cã eu as sti despre ele. Scrisoarea deschisã si atitudinea ticãloasã a celor din GISC, dar si rãspunsul Ministerului Economiei mau fãcut sã anunt public cã luni, în sedinta de plen a Parlamentului, voi anunta cã îmi retrag semnãtura de pe initiativa legislativã pe care a initiat-o în scopul interzicerii procedeului de fracturare hidraulicã. Se adreseazã în termeni mai mult decât jignitori unuia dintre cei mai buni prim-ministri pe care i-a avut aceastã tarã vreodatã, de la DECEBAL si BUREBISTA. Eu nu pot sã aprob o astfel de atitudine ticãloasã!”, a declarat Solomon. Trei motive se pare cã au stat, asadar, la baza schimbãrii de atitudine a demnitarului. El a explicat pe larg faptul cã, încã de anul trecut, când au demarat actiunele de protest în privinta extractiei de gaze din sist prin metode neconventionale, GISC Bârlad a încercat sã “paraziteze” initiava. Solomon a mai spus cã, de la bun început, membrii grupului au urmãrit o actiune concertatã de deturnare a manifestãrilor în interesul PDL, motiv pentru care acum nu mai este de acord sã îsi asocieze numele cu actiunile Grupului. Pe de altã parte, Solomon le-a fãcut bârlãdenilor o “recomandare”: dacã oamenii vor iesi în stradã pe 27 februarie, Guvernul ar putea renunta la asfaltarea Bulevardului Republicii. “Grupul se chinuie acum sã ne punã cap în cap cu guvernarea actualã. Fac apel la oameni sã stea acasã pe 27 februarie, pentru cã noi, ca bârlãdeni, vrem asfalt pe Republicii, nu un drum forestier… Pãrintelui Vasile Lãiu (protopopul Bârladului, membru fondator al GISC, n.r.) îi cer public sã declare dacã este de acord cu mesajele afisate sau sã se dezicã public de acestea. În rest, toti din Grup au avut sau au interese în favoarea PDL. Deci, cei din GISC sã se linisteascã si sã punã mâna pe o carte… de exemplu sã citeascã o poveste de Ion Creangã. Si-au dat arama pe fatã!”, a mai spus Solomon.

    RăspundețiȘtergere